Annonce
Odder Avis

Ugens turisttips

Saxild Strand er et af de mange dejlige steder i Odder Kommune. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Odder: Der gemmer sig masser af gode oplevelser i Odder Kommune, hvad enten du er til en cykeltur i bakket terræn, krabbefiskeri eller måske en skattejagt.

1 Tag på skattejagt i Odder

En skattejagt rundt om Odder er en af mulighederne denne sommer. Foto: Rikke Grøn Larsson

Hvornår har du egentlig sidst udforsket din egen by? Med Odder Skattejagt er anledningen her nu. Turen er cirka fire kilometer og bringer dig rundt i byens centrum, hvor du pludselig skal se byen med andre øjne for at kunne løse opgaverne. Turen begynder og slutter på Torvet. Du henter et skattekort hos MR Lønskov eller finder det selv og printer fra visitodder.dk. Skal turen gøres ekstra hyggelig, anbefaler vi, at du holder frokost- eller kaffepause ved Andedammen. Et superhyggeligt grønt område, der egner sig godt til medbragte tæpper og dasen i solen. Efter godt fire kilometers opgaveløsning og leg ender du tilbage på Torvet, hvor du hos MR Lønskov kan bytte kortet til en gratis medalje fra skattekisten.

Skattejagten er en spændende måde at opleve Odder på. Selv for utålmodige børn, der synes historie er kedeligt. Alle lærer lidt om byen, mens børnene får en oplevelse, frisk luft og en medalje hængt om halsen. Måske bliver du overrasket over, hvor mange små historier der ligger og lurer under overfladen. Brug #jeggikodderrundt, hvis du har lyst til at vise, hvordan det er gået. Rigtig god tur!

2 Norsminde

Norsminde Fjord. Foto: Jens Hasse

Maritim stemning, cykeltur, fiskefrikadeller, is og krabbefangst. Er du vild med en eller flere af disse ting, skal du tage på cykeltur til Norsminde. Pak også gerne badetøjet, så du kan tage en forfriskende dukkert i havet, inden du kører retur. Husk en spand, en snøre, en klemme og et lod.

Vupti! Så har du en hjemmelavet krabbefiskestang. Hamburgerryg virker godt som madding, men blåmuslinger er også et hit. Og dem er der en del af i Norsminde. Børn kan gratis låne redningsveste hos sejlklubben. Kig efter en brun trækiste foran klubhuset.

Vidste du, at Odder Kommune gemmer på en 325 år gammel kro i Norsminde? Den bærer på en lang historie i Odder Kommune. Nyd et glas hvidvin fra kroens terrasse med udsigt over havnen. Gå også en aftentur langs vandet, inden du hopper på jernhesten og cykler hjem.

Alternativt kan du forkæle dig selv med en overnatning, morgenmad og en hurtig morgendukkert, inden du vender snuden hjem.

3 En dag i golfens tegn

Odder golfklub. Foto: Kystlandet

Har du nogensinde prøvet golf? Hvis ikke, er det da på høje tid. Golf er undervurderet som ferieaktivitet. Det er sjovt for hele familien, alle kan være med, og du får både rørt dig og får masser af frisk luft. Win-win! Du behøver ikke en masse udstyr for at tage på golfudflugt.

Det kan du leje hos golfklubben – også selv om du kun kommer forbi for at spille en enkelt dag. Golfklubben lige uden for Odder by ligger i et fantastisk naturskønt område ved Åkjær skove.

Kombinér golf med gåtur i skovene eller en køre- eller cykeltur ned til Åkjær Gods og find ’Portalen ved Åkjær’ på vejen – et fortidslevn, som knytter sig til sagnfiguren Svend Felding.

4 Udforsk fjordens øer

Små færger kan hjælpe cyklister med at cykle fjorden rundt. Foto: Dennis Plougmann

Brug en dag på cykelruten rundt om Horsens Fjord. Begynd med at cykle til øen Alrø, der er landfast via en lang dæmning på nordsiden af fjorden. Idylliske Alrø er kendt for sine spisesteder, kæmpe tarteletter og ægte Morten Korch-stemning.

Fra Alrø kan du tage den lille cykelfærge videre til næste ø. Hjarnø byder på smuk natur og en ægte ø-stemning, selv om den ligger ganske tæt på fastlandet. Fra Hjarnø kommer du via Hjarnøfærgen videre til færge- og lystbådehavnen Snaptun.

På sydsiden af fjorden når du det historiske Boller Slot, som har en slotspark og en skov i baghaven. Herfra går turen ad Planetstien ind til Horsens by. På denne tur cykler du langs kysten med udsigt til fjorden.

I Horsens kan du besøge et af byens fine museer eller spise ved en af havnens cafeer, inden turen går videre langs nordsiden af Horsens Fjord. Husoddestien langs kysten i Horsens byder på en fantastisk udsigt over fjorden.

Herefter går turen gennem dybe skove og hyggelige landlige omgivelser til naturområdet Sondrup Bakker. Hvis du har tid til rådighed, kan du gå en tur på ruten rundt i den kuperede plantage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce