Annonce
Odder Avis

Undersøgelse: Faglærte er en mangelvare

Erhvervsfolk kom med input til kommunens nye erhvervsstrategi. Foto: Hans Jørgensen

Odder Kommune er i gang med at lave en ny erhvervsstrategi. I en foreløbig analyse siger virksomhederne, at det største problem handler om at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Annonce

Odder: Det går ret godt for virksomhederne i Odder, og den største udfordring er at finde folk. Især faglærte medarbejdere kniber det med at finde.

Det fortalte Karsten Vind, chefkonsulent og partner i firmaet Pluss, da der i sidste uge blev holdt en erhvervskonference på Odder Parkhotel. På konferencen fik omkring 100 gæster lejlighed til at komme med input til Odder Kommune, der er i gang med at lave en erhvervsstrategi.

Pluss har i forvejen lavet gruppeinterviews med 53 personer fra detailhandel, industri, turisme, landbrug og andre sektorer. Desuden har 212 svaret på et spørgeskema, og Pluss har kigget på statistisk materiale. På mødet blev nogle af delresultaterne gennemgået.

- Det går jo egentlig meget godt. 39 procent af virksomhederne tror på en årlig vækst på over 10 procent i de næste år. Især børnefamilier flytter hertil, og I har en god statistik på at få folk til at flytte tilbage hertil, når de er flyttet væk, fortalte Karsten Vind.

Analysearbejdet har prøvet at kigge på styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder.

Det går jo egentlig meget godt i Odder. Der er i hvert tilfælde optimisme. Overordnet set er man tilfreds med at drive virksomhed i Odder, men nye virksomheder siger, at man skal lige finde ud af, hvordan det fungerer hernede.

Karsten Vind, chefkonsulent i Pluss
Der var omkring 100 deltagere i erhvervskonferencen på Odder Parkhotel mandag aften. Foto: Hans Jørgensen
Annonce

Input til byrådet

- Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er det, I synes er den største udfordring. 46 procent har i varierende grad oplevet problemer med at rekruttere arbejdskraft inden for det seneste år, og det er især mellemstore virksomheder. I har en høj andel af faglærte, men de er stadig en mangelvare, fortalte Karsten Vind.

I løbet af aftenen blev der lavet forskellige workshops. Undervejs blev ideer og tanker noteret ned, da de skal indgå i den erhvervsanalyse, som Pluss er i gang med at lave. Analysen skal give input til byrådets arbejde med at lave en ny erhvervsstrategi.

- Den skal være med til skabe fortsat vækst og udvikling i Odder Kommune. Byrådet ønsker at sætte det lange lys på udviklingen, så strategien rækker mange år frem. Og det er rigtigt dejligt, at så mange er kommet i aften, sagde borgmester Uffe Jensen på konferencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce