Annonce
Odder Avis

Ung cykelhandler mistede sin makker til corona: Nu ser jeg så småt lyset igen

Søren Jensen har stort set arbejdet, lige siden hans ven og kompagnon Mikkel Kjær Kruse døde i april. Nu er han små småt begyndt at slappe lidt af. Foto: Carina Mayner
Søren Jensen levede indtil slutningen af april en ubekymret tilværelse som medejer af cykelbutikken Tandhjulet i Odder. Det ændrede sig på et splitsekund, da hans kompagnon, Mikkel Kjær Kruse, døde, mens han var i karantæne.

Odder: Uden mine forældre, vennerne og Mikkels familie ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag. Og tabet af Mikkel er stadig meget stort.

Der er ingen tvivl om, at den 26-årige Søren Jensen stadig går rundt og bærer på en stor sorg over, at hans kompagnon, den kun 33-årige Mikkel Kjær Kruse døde i slutningen af april, formentlig af corona, mens han var i karantæne.

De to cykelsmede, der begge stod i lære hos Selandia Cykler i Odder, åbnede i december 2018  værkstedet og butikken Tandhjulet i Rådhusgade, og efter en hård start med blandt andet nedlukning, var der nu lys forude.

Annonce

Kunderne var tilbage, og interessen for blandt andet simple mountainbikes og elcykler trak kunder til fra både Viby og Højbjerg. Lige indtil ejerne i starten april igen måtte lukke butikken, fordi de begge var blevet testet positive.

Mens Søren Jensen slap for symptomer, blev hans kompagnon fundet død i sin lejlighed onsdag 21. april, hvilket fik familien til at gå ud og advare andre unge om, at corona altså ikke er noget, der kun rammer ældre.

Ingen opskrift

- Mikkels død kom som chok for mig, og i dag er jeg glad for, at familien underrettede mig straks og i de hele taget inddrog mig i deres sorg. For eksempel deltog jeg som en af ganske få udenfor familien i Mikkels bisættelse i Falling Kirke. Så på den måde fik jeg sagt farvel, siger Søren Jensen, der ikke har nogen opskrift på, hvordan man klarer tabet af en så god ven, som Mikkel var.


Vi havde jo en god forretning, og den har jeg pligt til at køre videre. Blandt andet på grund af alle de tilkendegivelser, som kom efter Mikkels død. Da måtte jeg virkelig på jagt efter vaser til de mange blomster, som folk kom med.

Søren Jensen, cykelhandler


- Opskrift nej, men jeg har reageret ved at arbejde på værkstedet nat og dag siden Mikkels død. Vi var jo stadig i opstartsfasen, og da Mikkel var den, der tog sig af det administrative, har jeg måttet lære så mange ting. Det har været hamrende hårdt, fordi jeg også skulle finde ud af, om jeg overhovedet ville fortsætte alene eller lukke ned. Nu er jeg glad for, at jeg har besluttet at køre butikken videre, siger Søren Jensen, der for nylig har købt Mikkels arvinger ud og indgået en god aftale med banken.

Svar på obduktion og minister lader vente på sig

Som avisen tidligere har skrevet, ved ingen med sikkerhed, om den unge Mikkel Kjær Kruse vitterligt døde på grund af corona, eller om der med til sygdomsbilledet hørte andre lidelser. Det skal der ifølge familien flere undersøgelser til for at afgøre, og de er endnu ikke færdige.

Den unge cykelhandles død fik i starten af maj SF's folketingsmedlem Kirsten Norman Andersen til at bede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) gøre rede for, om der findes ny viden om dødeligheden og langtidsvirkningerne af en covid 19-diagnose fordelt på alder.

Ministeren svarede ret hurtigt tilbage, at han ikke kunne svare på spørgsmålet på daværende tidspunkt, men at han vil vende tilbage, så snart der forelægger ny viden fra Statens Serum Institut.

- Vi havde jo en god forretning, og den har jeg pligt til at passe på. Blandt andet på grund af alle de tilkendegivelser, som kom efter Mikkels død. Da måtte jeg virkelig på jagt efter vaser til de mange blomster, som folk kom med, siger den unge cykelhandler, som oprindelig kommer fra Kjellerup.

Derfra kommer Sørens Jensens forældre også hver eneste weekend, og det er han glad for.

- Da ingen af dem cykelsmede, overlader de det til mig. Men de tropper op og hjælper med alt andet i butikken. Det sætter jeg stor pris på, siger han.

Annonce

Den tredje lærling

Et andet lys i mørket er, at Søren Jensen nu har fået en kollega i butikken, nemlig den 29-årige Nicolai Mondrup, som han har ansat.

Nicolai Mondrup er blevet ansat i hos Søren Jensen i Tandhjulet.

Ligesom Søren Jensen og Mikkel Kjær Kruse stod han også i lære i Selandia Cykler, men han har i de senere år arbejdet hos en cykelhandler i Grenaa.

- Det er lidt pudsigt, at både Mikkel og Nicolai var svende, da jeg i sin tid kom i lære i Odder. Nu er jeg pludselig chefen. Det skal jeg lige vænne mig til, men det går jo nok. Nicolai var i forvejen en fra slænget, siger Søren Jensen, der endnu ikke ved, om han har lært noget af Mikkels død.

Tandhjulet. Søren Jensen (th) med sin nye ansatte Nicolai Mondrup

Og så alligevel:

Jo, jeg har nok lært, at man ikke skal tage tilværelsen for givet, fordi alting kan ændre sig så hurtigt. Og at jeg skal huske at nyde livet. Måske derfor sover jeg meget bedre, efter at Nicolai er kommet til, siger Søren Jensen.


Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce