Annonce
Odder Avis

Valgsekretær på gyngende grund: Man skal tidligt op for at være vagthund på Tunø

Mundbind, stemmesedler og andre vigtige ting, når man skal holde valg på en ø. Valgsekretær Peder Dalgaard havde en del bagage med. Foto: Carina Mayner
Det skal gå ordentligt til, når 68 borgere på Tunø tirsdag skal forbi Ølykkecentret for at stemme. Derfor måtte valgsekretær Peder Dalgaard allerede klokken syv hoppe ombord på den gamle avisbåd Ternen i Hou.

Hou: Det var mørkt og koldt, da den gamle avisbåd Ternen tirsdag morgen klokken syv lagde fra kaj i Hou for at transportere valgsekretær Peder Dalgaard til Tunø. Han er Odder Kommunes officielle vagthund, som skal holde øje med, at alle regler bliver overholdt under dagens valghandling på øen.

Som ved tidligere valg til både folketinget, EU-Parlamentet og tidligere kommunalvalg kommer også dagens valg til at foregå i Ølykkencentret, hvor fem tilforordnede og Peder Dalgaard fra klokken ni stod parat til at uddele stemmesedler til øens 76 stemmeberettigede borgere. Det er 21 færre stemmeberettigede end ved valget i 2017. Valget blev klokken 9 erklæret åbnet af den tidligere havnefoged Vagn Olesen.

Første gang på Tunø

Peder Dalgaard glædede sig til at komme til Tunø, selv om han ikke får mulighed for at komme på den store ø-rundtur tirsdag.

Jeg tror, det bliver en anderledes og sjov arbejdsdag. Og jeg er rimelig sikker på, at jeg efter valgdagen vil få endnu mere lyst til at besøge Tunø helt privat.

Peder Dalgaard

- I første omgang er jeg spændt på sejlturen til Tunø, som jeg aldrig har besøgt tidligere. Nu håber jeg bare ikke, at båden gynger for meget, sagde sekretæren, som siden marts 2020 har arbejdet som it-administrator i Odder Kommunes afdeling for skole-it. Tjansen som valgsekretær på Tunø har han arvet efter sin forgænger.

Ternen1, der ejes af Palle Johansen fra Hou, har været brugt mange gange, når der afholdes valg på Tunø. Foto: Carina Mayner

- Jeg påtog mig nu opgaven helt frivilligt, fordi jeg tror, det bliver en anderledes og sjov arbejdsdag. Og jeg er rimelig sikker på, at jeg efter valgdagen vil få endnu mere lyst til at besøge Tunø helt privat. Det har mine kolleger i hvert fald sagt, sagde Peder Dalgaard, før Ternen sejlede ud i mørket.

Annonce

Kan lukke tidligere

Når Odder Kommune traditionen tro har hyret den privatejede Ternen 1 til at transportere valgsekretæren til og fra Tunø, skyldes det, at han ville ankomme for sent til øen, hvis han havde benyttet sig af den første afgang med Tunøfærgen, der altid overnatter i Hou. Den ankommer nemlig først til Tunø lidt før klokken 10 og altså knap en time efter, at valgstedet på Ølykkecentret er åbnet. Ordningen gør, at de tunboer, som hopper på færgen mod fastlandet klokken 10.30, lige kan lægge vejen forbi Ølykkecentret for at give deres bidrag til demokratiet.

Præcis klokken ni erklærede en af de tilforordnede Vagn Olesen valgstedet på Tunø for åbent. Privatfoto

Medmindre alle 76 stemmeberettigede (minus otte, som har stemt pr. brev) borgere på Tunø dukker op tidligere på dagen, vil valgstedet på Tunø være åben til klokken 20. Først når stemmerne er optalt og indtelefoneret til Spektrum Odder, kan Peder Dalgaard igen hoppe ombord på Ternen og sætte kurs mod fastlandet.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Julen synges ind i Falling Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oddersvømmere er med helt fremme i toppen af dansk svømning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Odder Avis

Rom-, gin- og whisky-smagning på Odder Museum

Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Odder Avis

Nøj, det' for børn: Længe ventet børnehave er på vej

Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Lones spanske drømme faldt i god smag: Lokal maler valgt som årets kunstner af multinational virksomhed

Odder Avis

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Annonce