Annonce
Odder Avis

Varehusdirektør opfordrer til hurtige indkøb

Arne Sørensen og kollegerne skulle oprindelig have afviklet vinmesse i denne uge. Men det er blevet aflyst på grund af coronakrisen. Arkivfoto
Varehusdirektør Arne Sørensen fra Kvickly Odder roser kundernes måde at håndtere corona-krisen på. Men han møder stadig alt for mange børnefamilier på udflugt.
Annonce

Odder: Varehusdirektør Arne Sørensen havde aldrig troet, at han skulle bede nogen om at blive væk fra byens mest besøgte samlingssted Kvicly Odder. Men det er faktisk, hvad han gør i disse dage.

Opfordringen gælder dog kun de familier eller par, som trods alle opfordringer gør indkøb til dagens fælles oplevelse.

- Vi ser stadig en del forældre komme ind med op til flere børn for at handle. Med de krav, der stilles til afstand, duer det ganske enkelt ikke. Og da slet ikke ved kasserne, hvor man skal holde afstand, siger direktøren.

Når det så er sagt, oplever Arne Sørensen også, at rigtig mange kunder følger rådet om kun at købe ind en person ad gangen.

Det kan han måle ved, at Kvickly Odder lige nu har den samme daglige omsætning som på tilsvarende dage i marts sidste år - men med 20 procent færre kunder i varehuset i løbet af en dag.

Anderledes er det i Dagli´Brugsen i Hou og Gylling, hvor langt flere lokale borgere strømmer til, fordi de går hjemme. I fredags var der for eksempel så mange kunder i Hou, at uddeleren måtte lukke folk ind i hold.

Annonce

Mette-effekten

Det mindre flow af kunder i Kvickly Odder kan ifølge Arne Sørensen skyldes en kombination af, at Odder-borgerne er blevet bedre til at handle ind til flere dage ad gangen, og at mange køber ind for naboen.

- De første dage, hvor statsministeren holdt pressemøder, oplevede vi straks efter mødet et stort rykind af kunder, som købte meget stort ind. Ja, nærmest hamstrede. Vi oplever stadig mange store indkøb, men nu i et mere stabilt flow. Det gør det meget nemmere for os at nå at fylde hylderne op, siger Arne Sørensen, hvis kolleger i den seneste uges tid også har pakket og leveret op til 40 bestillinger via coop.dk.

Dem modtag man i Odder før corona-krisen under 10 af om dagen.

- Nu kan vi slet ikke følge med, og mange får automatisk besked om, at vi ikke kan levere samme dag, som de bestiller. Jeg vil derfor opfodre specielt ældre til i stedet at bede naboen købe ind for dem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce