Annonce
Odder Avis

Vi vil gerne lave natur, men helst hvor det giver god mening

Jens Gammelgaard. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: I et læserbrev forleden om Velux Fondens bevilling på 600.000 kr. til at undersøge mulighederne for at genskabe Kysing Fjord nævner Ib Salomon, formand for DN-Odder, mig personligt og antyder, at jeg er en forudsigelig nej-siger, når det drejer sig om natur.

Det er jeg faktisk ikke. I landbruget har vi intet imod at lave natur, men det skal give mening!

Det er der - i mine øjne - flere grunde til, at en genskabt Kysing Fjord ikke gør.

Vi er netop kommet ud af den tørreste sommer nogensinde og har tilmed fået at vide, at så tørre somre er noget, vi risikerer hvert 10. år i fremtiden.

De 180 hektar, der udgør det inddæmmede område, vi taler om, er rigtig god landbrugsjord og nogle af de eneste jorde, landmænd faktisk har kunnet få et fornuftigt udbytte fra i denne tørke.

De 180 hektar er altså ret værdifulde for erhvervet i fremtiden. Hvis de skal ud af drift, hvor kan DN så skaffe lignende jorde andre steder til landmændene?

Det er korrekt, at landbruget alligevel skal i gang med at etablere minivådområder for at reducere kvælstof- og fosforudledningen til Norsminde Fjord, men det areal, som skal bruges til disse, udgør langt, langt mindre end 180 hektar, og ydermere vil vi aldrig placere minivådområder på så højproduktive jorde.

Til gengæld vil de mange minivådområder, som vi skal etablere, hver især hurtigt udvikle sig til interessante biotoper for forskellige fugle, krybdyr, padder, insekter, sommerfugle og vådbundsplanter.

Vi kan således få mere varieret natur i området om ganske få år.

Skal vi se på naturværdi, tvivler jeg nemlig meget på, at en genetableret Kysing Fjord bliver det dejlige, rekreative område, DN drømmer om.

Fjorden vil blive meget lavvandet, der vil hurtigt komme sivvækst, og området vil være myggebefængt og halvvejs udtørret i sommermånederne.

Men nu er Velux Fondens gave kommet; så kan vi i det mindste håbe, at forundersøgelserne også kan afdække svarene på mine og landbrugets bekymringer, inden der bliver taget endelig stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce