Annonce
Odder Avis

Vil du hellere snakke menneskerettigheder end gå til præst: Humanistisk konfirmation på vej til Odder

En humanistisk konfirmation afsluttes med en højtidelig ceremoni. PR-foto
Fra 2022 kan unge blive lokalt konfirmeret uden kirken.

Odder: Unge fra Odder og omegn får til næste år endnu en valgmulighed, når overgangen fra barn til voksen skal markeres. Den kaldes humanistisk konfirmation og afvikles på restaurant Himmel og Hav lørdag 23. april 2022.

I dag vælger langt de fleste kirkens konfirmation eller en nonfirmation, der som regel er uden nogen former for undervisning. Humanistisk konfirmation, derimod, indeholder både et kursus og en højtidelig ceremoni.

Bag det nye tilbud står foreningen Humanistisk Samfund, der på kurserne vil undervise de unge i livssyn og etik på et humanistisk grundlag.

Annonce

- Målsætningen for kurset er at styrke de unges evne til selvstændig tænkning og etisk handling ved at give dem indsigt i deres egne oplevelser, handlinger og adfærd samt styrke  deres evne til at reflektere og stille kritiske spørgsmål, skriver ceremonileder Gunnar Nordestgaard i en pressemeddelelse.

Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund har eksisteret i 11 år. Foreningen arbejder blandt andet for en adskillelse af kirke og stat. Den forestår navnefest, konfirmation, bryllup og begravelse på et ikke-religiøst grundlag.

Humanistisk Samfund arbejder ud fra et livssyn, der tager udgangspunkt i mennesket selv og fremhæver den enkeltes menneskeværd, selvstændighed, ukrænkelighed og værdighed.

Han bor selv i Odder og fortæller, at foreningen i de senere år har fået en del henvendelser fra  forældre, som ønsker et lokalt tilbud om humanistisk konfirmation. Derfor holdes der et informationsmøde i Falkebo på Rørthvej 29 i Odder torsdag 3. juni klokken 19.30-21.

På mødet vil man blandt andet få svar på, hvor mange kursusdage, der skal afvikles, og på hvordan undervisningen foregår. Taler er blandt andre Peter Tranders, der er frivillig underviser på Aarhus-holdene samt Gunnar Nordestgaard. Både unge og forældre er velkomne.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce