Annonce
Odder Avis

Vintercamping: Håbet lever i vognen

Per og Mona Jensen nyder tilværelsen i deres fortelt på Odder Strand Camping. Foto: Morten Pape
Per og Mona Jensen tilbringer det meste af vinteren i deres campingvogn på Odder Strand Camping og sommeren på Europas landeveje. I år bliver alt måske anderledes.
Annonce

Odder: Der er koldt og meget langt mellem gæsterne på Odder Strand Camping i disse uger. Endnu møder man dog Per og Mona Jensen i deres campingvogn og deres meget store ”standby-telt”.

Parret har ellers et rækkehus i Odder, men så længe myndighederne tillader det, foretrækker de campinglivet. Dog afbrudt at et par dage hjemme i huset om ugen.

- Vi er inkarnerede campister og har vintercamperet siden 2002. Det være sig på pladsen ved Rørbæk Sø og i Ebeltoft. Nu er vi imidlertid rykket til Odder Strand Camping, fordi vi på den måde meget nemmere kan få besøg af vores lille barnebarn, der bor i Odder, fortæller 62-årige Per Jensen, der lige om lidt bliver efterlønner efter at have arbejdet som telefonmontør i en menneskealder.

Hustruen Mona Jensen er 60 år og førtidspensionist.

Ender vi med at måtte tilbringe tiden hjemme i vores hus, så tager vi kaffen ude i haven. For naturen i en eller anden form, kan vi ikke undvære.

Per Jensen, vintercampist ved Odder Strand Camping

Annonce

Kaffebord i haven

Ud over at have været vintercampister i 20 år har familien Jensen siden 1990 hver sommer rejst Europa tynd i mindst tre uger. De seneste fem-seks år i op til seks uger.

- Vi har set det meste Europa og har planer om at tage tilbage til Tjekkiet og Ungarn i år. Men nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Så længe grænserne er lukkede, og der er fare for coronasmitte, kommer vi selvfølgelig ingen steder. Men så bliver vi bare hjemme i Hølken. Camping, det skal vi på, siger Per Jensen.

Skulle det ende med, at campingpladserne i Danmark bliver lukket helt ned, flytter parret naturligvis bare hjem i rækkehuset i Odder. Men en ting er Per og Mona Jensen sikre på:

- Medmindre der også bliver indført direkte udgangsforbud, så sætter vi os i haven og drikker eftermiddagskaffe. Naturen og udelivet er vores primære grund til at være campister. Og den vil være meget svær at undvære, siger de.

En af mange gåture. Selv her i den kolde tid tilbringer parret fra Odder mere tid udendørs, når de på camping, end hvis de var hjemme i rækkehuset i Odder. Foto: Morten Pape
Per og Mona Jensen er overbevist om, at de vil sætte sig ud i haven og drikke kaffe hjemme i rækkehuset i Odder, hvis campingpladsen bliver lukket. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce