Annonce
Odder Avis

Virksomheder mangler medarbejdere: Nu går de offensivt til værks

Industriområdet på Jernaldervej vokser, men flere af virksomhederne i hele kommunen har problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor arrangerer UdviklingOdder i samarbejde med de lokale arbejdspladser til åben virksomhed. Udviklingschef Karsten Geertsen håber, at det kan få nysgerrige Odder-borgere til at kigge forbi. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det kniber med at få stillinger besat i flere af Odders virksomheder. Derfor invitere flere af dem til åben virksomhed.
Annonce

Odder: 6000 Odder-borgere pendler hver dag ud af kommunen for at passe deres job. Men står det til UdviklingOdder skal flere af dem skifte pendlertilværelsen ud med et job i en af de mange lokale virksomheder, der er desperate efter kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har erhvervsorganisationen UdviklingOdder og netværket af lokale jern & metalvirksomheder besluttet at invitere alle til åben virksomhed.

- Ideen er skabt i det netværk, men det er vigtigt at understrege, at det er alle typer af virksomheder, der kan vise sig frem for potentielle nye medarbejdere den dag, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

Mange af kommunens 900 virksomheder har nemlig uanset branche en fælles udfordring. De har ledige stillinger, som de ikke kan få besat. En udfordring som også afspejler sig i den seneste erhvervsanalyse, der peger på, at det også fremadrettet vil være et problem at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Der mangler både faglærte, specialister og lærlinge, siger Karsten Geertsen og fortæller om en enkelt virksomhed, der lige nu har seks ledige stillinger.

Annonce

Pendlertid er også penge

Med arrangementet håber han, at flere får øjnene op for, hvilke jobmuligheder der er i kommunen.

- Nogle kender måske ikke engang de jobmuligheder, der er i de lokalt. Der er jo højt specialiserede jobfunktioner i vores virksomheder, siger Karsten Geertsen.

Det er med andre ord ikke nødvendigvis kun smede eller klejnsmede, man kan mangle på en jern & metalvirksomhed, men også specialister eller administrative stillinger.

- Vi håber, at vi på denne dag kan tiltrække både potentielle lærlinge, deres forældre og folk, der allerede er i arbejde udenfor kommunen, men som er nysgerrige efter, om et jobskift kunne være en overvejelse værd, siger udviklingschefen.

- Man skal jo huske på, at selvom lønnen måske i Odder kan ligge lidt lavere end i Aarhus, så er der både tid og penge at spare, hvis man ikke skal pendle. Og tid er også noget værd, påpeger Karsten Geertsen.

Indtil videre er 10 virksomheder tilmeldt åben virksomhedsarrangementet, der finder sted lørdag 14. september kl. 10-13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce