Annonce
Odder Avis

VM-sølv til Odders OL-veteran

Juliane Elander (nr. to fra venstre) sikrede sig sammen med de øvrige danske roere en VM-sølvmedalje i letvægtsdobbeltfireren.

Juliane Elander kan stadig ro stærkt, og nu bliver fokus rettet mod at komme med til det femte OL.

Annonce

PLOVDIV: Juliane Elander fra Odder Roklub sikrede sig fredag en ny medalje til samling, da hun som en del af den danske letvægtsdobbeltfirer roede sig til VM-sølv. Det var hendes tredje VM-sølvmedalje i klassen.

Den danske kvartet skulle i finalen op imod Kina, Italien, USA, Storbritannien og Tyskland. Kina, der har vundet alt i bådklassen igennem flere år, og Italien var storfavoritter, men danskerne havde i de to indledende heat vist, at de skulle regnes blandt medaljekandidaterne.

Det levede de til fulde op til.

Kina kunne ingen følge med. De lagde sig i front fra start til målstregen.

Italienerne faldt hurtigt sammen i finalen, og det blev tyskerne, som de danske piger havde en hård dyst med. Danskerne kom fra baghjul og åd sig langsomt op gennem feltet, og de sidste 500 meter satte de spurten ind og henviste tyskerne til bronzepladsen.

Med til historien om dagens sølvmedalje hører også, at det er to særdeles erfarne roere kombineret med to yngre roere, der sidder i båden.

39-årige Juliane Elander, Odder Roklub, er bådens veteran. Hun har været på seniorlandsholdet siden 2001, har foreløbig været til OL fire gang, til VM 11 gange og desuden har hun deltaget i et utal antal EM og Worldcups for Danmark i netop den olympiske letvægtsdobbeltsculler.

Senest blev hun i 2017 nr. 6 til VM i dobbeltsculleren sammen med Aja Runge, Roskilde Roklub, som er den anden erfarne roer i den danske dobbeltfirer. 28-årige Aja Runge har tidligere vundet sølv i singlesculler til både EM og Worldcup.

Med sig i båden har de 22-årige Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub, som begyndte på juniorlandsholdet i 2012, og som fra sidste år har hun været med på seniorlandsholdet. Den sidste roer i fireren er 24-årige Trine Toft fra Hadsund Roklub, som også har repræsenteret Danmark siden hun var juniorroer.

Dagens sølvmedalje giver selvtillid til de fire stærke roere, og der lover godt for næste sæson, hvor OL-udtagelsen i letvægtsdobbeltsculleren er det helt store mål.

Det er blandt de fire roere i dobbeltfireren, dobbeltscullermandskabet til OL i Tokyo skal findes.

Faktisk blev dobbeltfireren genintroduceret på landsholdet i år for at lære de fire piger at ro stærkt sammen. På den måde bliver det nemlig lettere for dem at finde rytme og kraft med hinanden to og to til næste år, når de skal kæmpe indbyrdes om at ro for Danmark i OL-kvalifikationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce