Annonce
Odder Avis

Vorsø: Tag med på tur til den fredede ø

Der er en lille kilometer fra fastlandet til Vorsø, som normalt ikke tager mod gæster. Foto: Odder Museum
Annonce

Vorsø: I løbet af sommeren laver Odder Museum en række ture til Vorsø, der ligger i Horsens Fjord. Øen er totalfredet og lukket for offentligheden, så dyre- og planteliv har fået lov til at udvikle sig uden menneskelig indgriben.

Det betyder, at livet på øen på mange måder er rigere end på fastlandet. For eksempel er der 350 forskellige sommerfuglearter og 50 fuglearter. På et tidspunkt var Vorsø kendt som skarv-øen, da 5000 ynglepar i 1990'erne holdt til på øen og med deres klatter fik træer til at dø.

Nu er der kun få hundrede skarver tilbage. Til gengæld er der kolonier med fiskehejrer og råger, og på niende år holder havørne til på øen. De har været væk fra øen siden 1880'erne, men har nu en rede, der bliver genbrugt. I år har havørnene igen opfostret en unge, og deltagerne på  turene kan være heldige at se ørnene.

Jens Gregersen, der bor på øen, er turleder, og for at komme over til øen skal man vade en lille kilometer fra Brigsted nær Søvind. Turene kan være anstrengende og anbefales ikke til børn under 10 år. Der er plads til 20 deltagere, og der er tilmelding til museet på tlf. 86 54 01 75.

Turene foregår onsdag 8. juli, 15. juli, 22. juli og 29. juli, alle dage klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Annonce
Annonce
Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ensomheden uden for boblen

Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Odder Avis

Nytårskur på coronamåden

Annonce