Annonce
Ugeavisen Ølgod

Årets unge landmand er fra Agerbæk - årets iværksætter og udvikler er fra Ølgod

Tommy Hansgaard Godtfredsen kan kalde sig Årets Unge Landmand 2020. Han har arbejdet hårdt og målrettet de seneste år for at opnå den succes, han i dag høster på sine forældres gamle landejendom. Foto: Line Guldager Hansen
Tommy Hansgaard Godtfredsen modtog mandag prisen som Årets Unge Landmand, mens konceptet Fra gård til gaffel gav Jens Krogh Iværksætter- og Udviklingsprisen 2020.
Annonce

Agerbæk/Ølgod: - Jeg vil hellere fortryde, at jeg gjorde det, end fortryde, at jeg ikke gjorde det.

Ordene kommer fra den 36-årige Tommy Hansgaard Godtfredsen, der mandag modtog Varde Kommunes pris som Årets Unge Landmand 2020.

Bag ordene og den nye titel har Tommy Hansgaard Godtfredsen en bedrift på snart 350 årskøer med opdræt og 218 hektar. Gården på Debelvej ved Agerbæk købte han i 2016 af sine forældre efter flere års overvejelser og en, for forældrene, hemmelig opsparing.

Tommy Hansgaard Godtfredsen har en uddannelse i erhvervsøkonomi, og han har arbejdet flere år med indkøb, salg og finans i Danish Crown, Grundfos og Dansk Supermarked.

Købet af forældrenes landejendom blev derfor et markant sporskifte i hans liv.

Tommy Hansgaard Godtfredsen har oplevet at få helt op til otte kalve inden for samme døgn. I dag har han 290 køer ud af målet om en besætning på 350. Foto: Line Guldager Hansen
Annonce

Bedre i dag end i går

Foruden prisen som Årets Unge Landmand blev Iværksætter- og Udviklingsprisen 2020 også overrakt mandag. Modtageren er den erfarne landmand, Jens Krogh, der på sin gård på Tarpvej uden for Ølgod driver et økologisk kvægbrug med 140 årskøer med opdræt og planteavl.

Jens Krogh modtog Iværksætter- og Udviklingsprisen 2020. Sammen med æren følger blomster, diplom og et gavekort til Varde Handelsstandsforening på 5.000 kroner. Foto: Line Guldager Hansen

Gården kom i Jens Kroghs eje i 1989, og han lever hver dag efter devisen: Vi kan gøre tingene bedre i dag, end vi gjorde i går. Netop denne overbevisning resulterede i, at Jens Kroghs køer - efter fund af et sprøjtemiddel i grundvandet i Ejstrupholm i 1994 - blev økologiske.

Jens Kroghs landbrug er blandt Danmarks første CO2-neutrale landbrug, og Jens Krogh selv er formand for Naturmælk og promotor for Naturmælks nye mælkebevægelse.

At netop Jens Krogh skulle modtage årets Iværksætter- og Udviklingspris, er desuden en anerkendelse af konceptet Farm to Fork (på dansk: Fra gård til gaffel), som han har skabt i år. Konceptet giver en autentisk økologioplevelse, der blandt andet består af en rundvisning, som giver indblik i de tanker, der ligger bag den mad, som afslutningsvist serveres for gæsterne i en af laderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce