Annonce
Ugeavisen Ølgod

Årre på plakaten - to søstre brænder for landsbylivet

Søstrene Nana Larsen og Anja Wichmann bor i Årre. En landsby de gerne vil hædre med en plakat, hvor overskud af salget går til byens mange aktiviteter. Privatfoto
Søstrene Anja og Nana er begge tilflyttere til Årre. De har designet en byplakat for at cementere identitet og sammenhold i byen.
Annonce

Årre: Et nyt initiativ har set dagens lys i landsbyen Årre, der har 652 indbyggere. Årre har nu fået sin egen plakat idéudviklet af to søstre, der selv er flyttet til byen, og har slået rødder.

Anja Wichmann på hovedgaden i Årre, der har inspireret hende og søsteren til at ideudvikle en lokal plakat. Privatfoto

- Min søster Nana Larsen og jeg tog fat i Martin Rahr, der er kendt for sin minimalistiske plakatkunst. Han har designet mange byplakater i hele landet, siger 36-årige Anja Wichmann, der er uddannet dekoratør, og arbejder som møbelpolstrer i Janderup.

Annonce

Bosætningsmuligheder og miljø

Idéen til plakaterne er opstået ud fra ønsket om at markere Årre som en blomstrende landsby med gode bosætningsmuligheder.


Jeg er fra Esbjerg min mand fra Vejle og min søsters mand fra Roskilde. Nu er vi allesammen endt her i Årre, hvor vi trives maks.

Anja Wichmann


- Jeg er fra Esbjerg min mand fra Vejle og min søsters mand fra Roskilde, men nu er vi allesammen endt her i Årre, hvor vi trives maks, siger Anja Wichmann og tilføjer:

Bertram Wichmann for fulde gardiner på ramperne i Byens Rum i Årre. Privatfoto

- Min mand og jeg har lige købt en nedlagt landejendom, hvor vi har plads til at udfolde os. Vi har to børn på  8 og 12 år, som får en god opvækst her, hvor de allerede er døbt, og sikkert også bliver konfirmeret. Årre har både moderne institutioner, butikker, erhvervsvirksomheder og et florerende landbrug. Vi er generelt meget imponerede over aktivitetsniveauet og fællesskabet i Årre, siger Anja Wichmann.

Annonce

Dronningen på gul stol

Årre plakatens motiver er nøje udvalgt af søstrene, og det er meningen at man skal kunne se at i Årre, er der tilbud til mennesker i alle aldre.

Den nye Årre plakat med mange af byens vartegn illustreret. Privatfoto

- På plakaten ses naturstier, idrætsfaciliteter, madpakkehuset i Larsens skov, Oasen i midtbyen, Kvist Møbler og inden længe vil ”Byens rum” blive indviet, så den skulle også med på tryk, fordi der allerede foregår mange aktiviteter på skaterrampen og pumptrackbanen dernede, siger Anja Wichmann, der også fremhæver en sjov detalje med dronningen, der på plakaten sidder i vinduet på den gule stol hos Kvist Møbler, som da hun sidst var på besøg i Årre.

Her finder du Årre plakaten

Der er solgt cirka 150 eksemplarer af plakaten, der kan købes ved direkte henvendelse til søstrene.

Overskuddet for salget af plakaten vil blive anvendt til indkøb af nye legeredskaber til børnene til Byens Rum.

Anja Wichmann i Byens Rum, der indvies i nær fremtid. Privatfoto

Anja Wichmann er aktiv på flere fronter i sin landsby, og sidder også i bestyrelsen i Årre Invest, som ejer krobygningerne. Det gør Anja, fordi at hun gerne vil være med til at skabe gode arbejdsvilkår for kroparret og for at være en aktiv del af et blomstrende landsbyliv.

Overskuddet af Årre plakatens salg, skal gå til flere legeredskaber til byens legeplads. Privatfoto
Madpakkehuset i Larsens Skov i Årre er flittigt brugt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce