Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod mister sit advokatkontor - Ejerne vil på pension, og ingen vil overtage

Søren Kokkenborg og Jens Graven Nielsen har siden 1993 været partnere i Advokaterne Graven Nielsen & Kokkenborg. Nu lukker de det fælles advokatfirma inden årets udgang. PR-foto: Martin Gravgaard
Jens Graven Nielsen og Søren Kokkenborg kan ikke finde nogen, der vil drive et advokatfirma med hovedkontor i Ølgod.
Annonce

Ølgod: Advokaterne Jens Graven Nielsen og Søren Kokkenborg lukker advokatkontoret i Ølgod senest ved årets udgang. De små kontorer i Oksbøl og Esbjerg lukker også.

De to vil gerne på pension. Jens Graven Nielsen har arbejdet næsten 36 år med et job med lange arbejdstider. Søren Kokkenborg har i 31 år arbejdet på advokatkontoret, dog kun på halv tid.

Der har været forsøg på at sælge virksomheden, men tilsyneladende er ingen yngre advokater interesserede i at drive et advokatfirma i Ølgod.

Graven Nielsen & Kokkenborg

  • Det er ikke på plads, hvornår kontoret i Ølgod og de to filialer i Oksbøl og Esbjerg lukker, men det er senest med årets udgang. I praksis vil lukningen ske langsomt, for der bliver ikke taget imod nye sager, der ikke kan afsluttes i år.
  • Lukningen betyder også et mindre tab af arbejdspladser i Ølgod. Virksomheden beskæftiger tre advokater - inklusiv de to ejere - og seks sekretærer.
  • Det er næppe på grund af regnskaberne, at der mangler købere. I seneste regnskabsår havde virksomheden en omsætning på over seks millioner kroner, og overskuddet efter skat var på 840.285 kroner.
Annonce

To forklaringer

Jens Graven Nielsen ser to forklaringer på det.

Det ene er centraliseringen. Da de mange små retssale i byer som eksempelvis Varde lukkede, og retterne blev samlet i større byer, så flyttede advokatfirmaerne med, og advokaterne vil gerne arbejde, hvor der er et større fagligt fællesskab.

Det hænger sammen med en specialisering. Advokatfirmaerne er også blevet større, og dermed er det blevet muligt at arbejde med én type sager. Det kan kontoret i Ølgod ikke tilbyde:

- Vores er en meget blandet forretning med både rådgivning til private og rådgivning til erhverv, plus vi har været begunstiget af i mange år at have gode, solide opgaver for Retten i Esbjerg, siger han.

Det er opgaver som at være bobestyrer, bobehandler eller at skulle behandle straffesager. Hvis de opgaver kunne indgå i handlen, så vurderer Jens Graven Nielsen, at det ville være lettere at sælge.

- Men de er personligt bundet op på den enkelte advokat, og det er særligt mig. Når jeg går på pension, så er de der ikke mere, forklarer han.

Annonce

Sager skal kunne afsluttes i år

Resten af året tager advokatfirmaet kun imod nye sager, der kan afsluttes i år, og senest per 31. december lukker firmaet.

- Men er der nogle sager, der hænger den 31. december, så vil vi behandle det individuelt. Jeg deponerer da ikke min bestalling. Der vil komme nogle sager i 2021, fordi de ikke kunne afsluttes før, men det skulle gerne være et fåtal.

En bestalling er en officiel tilladelse til at drive advokatvirksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce