Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgods digitale julekalender er klar om lørdagen

Julefamiliens lørdagskalender har premiere i Ølgod den 25. november klokken ni. Der er lavet i alt fire afsnit. Privatfoto
I Ølgod er de klar med julemandsvækning og julekalender digitalt. Julekalenderen står Drabanterne for, hvor kæresterne Henriette og Mikkel har skrevet og instrueret.
Annonce

Ølgod:  Kæresteparret Henriette Amstrup og Mikkel Dernburg Nielsen har skrevet manuskript og instrueret en julekalender, der har Ølgod som omdrejningspunkt.

Henriette Amstrup og Mikkel Dernburg Nielsen danner par privat, og de er ikke kommet til at holde mindre af hinanden efter deres tætte samarbejde omkring manuskript og instruktion af Ølgods nye virtuelle julekalender, der starter på lørdag den 25. november. Privatfoto

- Jeg fik først opfordringen om at lave en julekalender til Ølgod internt fra teaterforeningen Drabanterne, som jeg selv er en del af. Det, synes jeg, var en ordentlig mundfuld, men da min kæreste Mikkel heldigvis var med på idéen om, at vi skulle gøre det sammen, så blev det et rungende ja herfra, som vi ikke har fortrudt ét sekund, siger Henriette Amstrup, der har været kæreste med Mikkel i fem år.

Julekalenderens rolleliste

  • Fortæller: Freddi Nielsen
  • Julemand: Per Hulemose
  • Nissemor: Karen Zilmer
  • Bette Nok: Asger Birkebæk Nielsen
  • Luske og Nisse 6870: Andrea Birkebæk Nielsen
  • Rumle: Thomas O. Alstrup Neile: Anaja Klausen
  • Pixe: Amalie Bennetsen

Derefter fik Henriette og Mikkel sig en lang snak med erhvervsudviklingschef Kirstine Faber Krog, der har været med til at udvikle på projektet, som Ølgod Handel og Erhverv støtter økonomisk.

Annonce

Ølgods helt egen julekalender

Kalenderen har fået titlen "Julefamiliens lørdagskalender" og starter med første afsnit den 25. november klokken ni, og visningen foregår på Ølgod Facebooksiden fire lørdage op til jul.

- Vores traditionelle julemandsvækning i byens vandtårn er også aflyst i år på grund af corona, men der vil være vækning - igen også på nettet, siger Henriette, der oplagt har brugt Ølgod by i handling og fortælling og ikke mindst som kulisse i julekalenderen.

- Vores nissefamilie fra julekalenderen går igen til julemandesvækningsdelen, så man hurtigt kan identificere med nissebørnene og drillenissen, siger Henriette, der inddrager flere af byens lokaliteter som kulisse for handlingen blandt andet kirken, vandtårnet og lokalhistorisk museum og byens butiksliv.

Annonce

Kærester med juletema

- Man får også i fortællingen at vide, hvorfor julemanden er flyttet ind i vandtårnet i Ølgod, siger Henriette, der har elsket at skrive manus og dialoger med Mikkel.

Julefamiliens lørdagskalender

  • Starter den 25. november klokken 9.
  • Samme tid følgende tre lørdage frem mod jul.
  • Følg med på Facebooksiden "Ølgod netop NU".

- Mikkel og jeg har jo ikke de store hæmninger i forhold til hinanden, så ideerne har fået lov til at vælte frem, og så har vi bare måtte sortere i dem, og vi har jo ikke haft behov for at arrangere en masse møder, siger Henriette og tilføjer:


Mikkel og jeg har jo ikke de store hæmninger i forhold til hinanden, så ideerne har fået lov til at vælte frem, og så har vi bare måtte sortere i dem.

Henriette Amstrup om at skrive og instruere en lokal julekalender med sin kæreste


Filmholdet Bendix Produktion har haft travlt med at filme til Ølgods julekalender. Privatfoto

- Vi har på seks dage været nærmest besatte af at udforme denne historie, så når vi var ude ved venner eller lignende, så kunne vi finde på at ringe til hinanden uanset hvad, hvis der lige dukkede en god ide op. Vi har diskuteret julekalender, mens vi lavede mad, mens vi spiste middag og så videre.

Annonce

Julekalender med egen kendingsmelodi

Mikkel Dernburg Nielsen har endda komponeret en kendingsmelodi til Ølgods nye julekalender.

- Vi har i forløbet opdaget nye sider af hinden, og det er nok ikke sidste gang vi siger ja tak til sådan en fællesopgave, slutter Henriette, der synes det har været sjovt med det tætte parløb hele vejen igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce