Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgods handelsliv åbnede med flag og masser af kunder

Hos tøjbutikken SØS er alle værnemidler klar til at sikre kunderne en tryg butiksoplevelse. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Til de forretningsdrivende i Ølgods store fornøjelse er kunderne vendt tilbage til de genåbnede butikker, lige så hurtigt som de forsvandt.

Ølgod: Dannebrogsflagene blafrede foran butiksfacaderne, de gule tilbudsskilte var fundet frem, og parkeringspladsen på Torvet i Ølgod var fyldt mandag, da byens øvrige detailhandel efter tre måneders corona-nedlukning måtte genåbne.

Anita Grüner Hansen, der er indehaver af tøj- og skobutikken SØS, har haft usædvanligt travlt disse morgentimer for at gøre butikken og de ekstra håndspritautomater klar til igen at kunne modtage kunder af kød og blod.

- Vi er utroligt glade for at få lov til at komme i gang igen, og hjælpe kunderne ansigt til ansigt, i stedet for at kigge ud på en død bymidte, siger Anita Grüner Hansen, mens en kvinde stikker hovedet ind ad fordøren for at tilkendegive, hvor glad hun er for, at butikken må holde åbent.


Jeg tror, at en hændelse som det her er med til, at man som by rykker sammen, fordi man bliver klar over, at det ikke skal blive hverdag ikke at kunne handle i den by, man bor i.

Anita Grüner Hansen, ejer af SØS i Ølgod


Ligesom mange andre mindre butikker har SØS under nedlukningen afprøvet nye tiltag som afhentning ved bagdøren og live-events for at holde gang i omsætningen. Men afmagten over ikke at kunne gøre noget samt at brænde inde med årets vinterkollektion har tæret på Antira Grüner Hansen mentalt.

Heldigvis har hun og de øvrige ansatte mærket en solid opbakning fra kunderne og de øvrige borgere, der flere gange har mindet hende om, at de tænker på de små forretningsdrivende. Og Anita Grüner Hansen håber på, at nedlukningen står som en påmindelse for borgerne omkring vigtigheden af et lokalt handelsliv.

- Jeg tror, at en hændelse som det her er med til, at man som by rykker sammen, fordi man bliver klar over, at det ikke skal blive hverdag ikke at kunne handle i den by, man bor i, siger hun.

Hos Din Tøjmand Henrik på Storegade er det svært for indehaver Henrik Jul Pedersen at finde en ledig stund for kundestrømmen.

- Det er absolut positivt, at vi må åbne igen. Det har været tiltrængt, siger Henrik Jul Pedersen, der med et målebånd om halsen hjælper en ung mand med at finde nye bukser, inden han skal tilbage på sin efterskole om eftermiddagen.

Din Tøjmand Henrik på Storegade havde travlt, lige fra dørene lukkede op. Indehaver Henrik Jul Pedersen mærker, at folk stadig har brug for nyt tøj, selvom samfundet stadig ikke er åbnet op. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Der er mange kunder, som skal have byttet deres julegaver med forsinkelse, men det glæder Henrik Jul Pedersen, at kunderne også kommer efter nye skjorter og habitjakker.

- Vi håber da på, at denne kundestrøm varer ved i en periode, indtil vi finder det niveau, vi plejer at have, siger Henrik Jul Pedersen.

Annonce

Liv eller død

Mange af Ølgods butikker kører i denne uge åbningstilbud for at lokke kunderne indenfor, og hos Sportigan Ølgod kører de i denne uge 30 procent på alle ikke-nedsatte varer, ligesom de åbnede butikken allerede klokken 08.00 mandag, i håb om at folk kunne nå at handle inden arbejde.

- Vi er meget taknemmelige for, at vi får lov at åbne. Det havde været et spørgsmål om liv eller død, hvis det var trukket meget længere ud, siger indehaver Arne Kjeldsen, der har drevet butikken på Torvegade siden 2005.

Hos Sportigan startede indehaver Arne Kjeldsen dagen ekstra tidligt på første åbningsdag, så kunderne kunne nå at handle inden arbejde. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Han ville gerne have haft muligheden for at sælge kunderne vintertøj, da frosten var værst, men tager sig glædeligt til takke med, at den loyale kundebase igen handler hos ham.

- Vi kan forhåbentlig også sælge en sort skijakke til næste år, så vi er fortrøstningsfulde og ser fremad, siger Arne Kjeldsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce