Annonce
Ugeavisen Ølgod

1 køkken men 1000 valgmuligheder

Et køkken som Harmony Dark VH7 i mørk finer er også ret populært, siger Peder Gammelmark, om et af de mange udstillingsmodeller i Ølgod. Foto: Malene Wonsbek
Peder Gammelmark er filialchef hos HTH i Ølgod. Han har rådgivet HTH-kunder stort set hele livet og været med fra starten i den 750 kvadratmeter store køkkenbutik, der ligger i tilknytning til fabrikken i Ølgod.
Annonce

Ølgod: I 1970'erne kunne kunderne vælge mellem tre greb, tre typer bordplader og tre køkkenmodeller. Sælgeren kunne have alle vareprøver med i sin lille taske, når han kørte ud til folk. I dag er der mange tusinde valgmuligheder, og Peder Gammelmarks fornemmeste opgave er af hjælpe folk med at afklare deres behov og ønsker.

- Budgettet afgør alt. Det kan godt være, at man ønsker sig en bordplade af sten til 45.000 kroner, men hvis budgettet til køkkenelementer er på 50.000 kroner, så går det ikke, siger Peder Gammelmark, der oplever, at der i øjeblikket er stor fokus på holdbarhed, rengøringsvenlighed og det lydløse køkken.

- Design spiller også en stor rolle. Mange tror, at HTH er et dyrt køkken, men vi kan prismæssigt stort set matche et Ikea-køkken. Alt afhænger af kvalitet. Og kvaliteter kan blandes, på kryds og tværs med forskellige moduler i forskellige kvaliteter. Nogen ønsker ikke at bruge penge på fronter, men vil have Quooker, dobbeltovn og bordplade i massivt træ. Alt kan lade sig gøre, siger Peder Gammelmark, der siden 1981 har været ansat i koncernen.

Får du din bil poleret to gange om året? Hvis ikke, skal du nok ikke vælge en bordplade i massivt træ...

Peder Gammelmark, HTH om valget af en bordplade, der kræver jævnlig vedligehold.

En rigtig køkkenhistorie

Der var engang …

Sådan begynder alle gode eventyr. Også køkkeneventyret om HTH, der for 53 år siden blev grundlagt af Hans Henning og Tonny Haahr. De første køkkener var et snedkerhåndværk udført i med rammer i massivt træ. I 1966 begyndte HTH at fremstille modulkøkkener – en revolutionerende tankegang, hvor Ølgod-virksomheden var den første køkkenvirksomhed på det danske marked, der satte en egentlig produktion i gang. I dag taler man om det intelligente køkken, der styres med diverse apps direkte fra mobilen. En fremtid, hvor køleskabe som en selvfølge sender besked til butikken om at fru Jensen mangler to liter mælk.

Men maden … Den laver ikke sig selv, derfor vil der altid være brug for det funktionelle køkken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Fokus på Agerbæk

Annonce