Annonce
Ugeavisen Ølgod

11.0000 kilometer på cykel i tomandstelt i al slags vejr

På de lange ture rundt omkring i verden har Kamilla Christensen lært meget - også at skille sin cykel ad, så den kunne transporteres nemt på et fly. Foto: Tatjana Johnsson
Kamilla og kæresten Søren har været på flere langture på cykel, hvor det vigtigste, de har lært, er at forventningsafstemme omkring ønsker, oplevelser og kræfter.
Annonce

Sig: I Sig har 30-årige Kamilla Christensen i mange år været en fast del af foreningslivet og et kendt ansigt, især når det gælder undervisning i gymnastik og udendørs motion. Nu er hun snart uddannet pædagog og har mødt en mand, der - ligesom hende selv - godt kan lide en sportslig udfordring. De har blandt andet tilbagelagt små 11.000 kilometer på cykel fra Singapore til Danmark. En rejse, der tog ni måneder at gennemføre.

- Jeg kan godt lide at udfordre mig selv psykisk og fysisk, så derfor har min kæreste og jeg været på flere verdensomspændende cykelture, både fra Singapore til Danmark og fra Mexico til Canada, siger Kamilla Christensen, som om hun talte om en lille tur op på Himmelbjerget.

Kamilla Christensens seneste udfordring var en tur til toppen af Kilimanjaro i Tanzania Afrika.

- Det var så fedt at være på eventyr igen her i februar, og den største yes-følelse i kroppen, da jeg nåede toppen og kunne nyde at stå og kigge over skyerne efter en sej kamp derop, siger Kamilla, og fortsætter:

- Selvom jeg er rundet de 30 år og elsker børn, så er jeg ikke klar til af få dem lige nu. Der er så meget andet, der trækker, og jeg vil være sikker på at elske tiden med mine børn, når de først er der og ikke have tankerne på ting, jeg ikke har fået gjort.

Et par gode råd fra Kamilla til en lang cykeltur

- Forventningsafstem inden turen.

- Tal både om ruten, hvor længe man vil cykle dagligt, og hvad man vil se undervejs.

Annonce

Kultur med egen motor i benene

Det med at cykle rundt i verden er ikke helt tilfældigt.

- Jeg synes, det er en fremragende måde at opleve kulturen på under fremmede himmelstrøg. For mig kan det gå for langsomt på to ben, men for hurtigt mentalt og oplevelsesmæssigt bare at flyve det meste af vejen. Det er fedt at være sin egen motor på en cykel, siger Kamilla Christensen.

Kamilla og kæresten Søren Haurits kører i snit otte timer dagligt, når de er på deres langture rundt i verden.

- Dog med den undtagelse at når jeg lige har fået menstruation, har det indimellem været nødvendigt med en hviledag. Det har Søren måttet lære at acceptere, siger Kamilla, der også kan fortælle om migræneanfald, når regn, fugt og varme har været uudholdeligt i tomandsteltet, som parret overnatter i.

- Af og til har jeg også bare haft brug for en pause for at kunne lade op mentalt, siger hun.

Annonce

Udfordringer af mange slags

På turene har der været mange vanskeligheder og udfordringer udover spændende oplevelser og dejlige møder med mennesker af alle slags.

- Det var virkelig svært at få visa i Kina og Mongoliet, da vi ikke havde søgt længe i forvejen og heller ikke kunne skrive i ansøgningen, hvor vi sov nøjagtigt, siger Kamilla.

Hun undlod at fortælle myndighederne, at de var på cykel. Cyklerne var pakket i flere dele.

- Det havde vi aldrig fået lov til, siger hun.

Parret overnattede i telt.

- Nu var der altså ikke campingmuligheder, som vi kender det herhjemme på turene. Vi havde et par teltregler, vi fulgte, hvor vi enten søgte væk fra veje, hvor vi kunne ses fra, når vi skulle sove. Eller vi overnattede i private haver undervejs, siger Kamilla Christensen.

- At rejse med Søren giver en vis tryghed, for det er altså noget andet at ligge på et fremmed sted i et lille telt langt væk hjemmefra. Bare lydene i natten, som man ikke kender, kan være skræmmende, siger Kamilla, der også har mødt vilde dyr - både en ulv og bjørne.

Kamillas verdensture i tal - altså indtil videre

Singapore-Danmark på cykel: Ni måneders rejse og cirka 11.000 kilometer tilbagelagt gennem 11 lande.

Mexico-Canada på cykel: Fem måneder cykelrejse og cirka 6000 kilometer tilbagelagt gennem tre lande og fem amerikanske stater.

Bjergbestigning af Kilimanjaro på Tanzania-siden: To ugers tur og bjergbestigning på gåben. Kilimanjaro er 5895 meter højt.

Annonce

Forventningsafstemning

Det har været vigtigt at afstemme forventninger som par.

- Vi vidste godt, at vores forhold kunne briste eller bære, når man tager på sådanne ture, siger Kamilla.

Men de troede på det. De har mødt hinanden på en sejlbåd i Filippinerne, hvor Søren var kaptajn ombord. Selv var hun igang med en international lederuddannelse i Sydøstasien via DGI.

- Jeg har lært, at når vi er uenige, så skal jeg ikke modtage det som et decideret angreb og tage tingene alt for personligt, siger Kamilla Christensen.

Hun fortsætter gerne med flere eventyr af denne kaliber og har også planer om at afholde foredrag om sine mange oplevelser.

Cykler og oppakning

Fra Singapore til Danmark anvendte Kamilla Christensen en håndbygget KOGA cykel, der er designet til at rejse med.

Den havde bagageplads foran og bagved, og så var den bygget i stål og er en tung cykel, man sidder godt på.

KOGA cyklen bruges, når der skal cykles langt, og man kan også cykle med mange kilo. Kamilla cyklede ofte med 50 kilo inklusiv ti liter vand.

Næste tur på små 6000 kilometer fra Mexico til Canada tog Kamilla Christensen på sin mountainbike. Fordi hun gerne ville cykle mere ude i terræn med en lettere opbakning.

Næste tur igen blev med bagagebærere på istedet for taskeopbakning. På denne tur havde parret 25 til 30 kilos oppakning med hver.

Kamilla Christensen og kæresten Søren Haurits mødte hinanden på en sejlbåd i Filipinerne. Siden har de to rejst lande og riger rundt på cykel og sovet i tomandstelt. Privatfoto
I det nordlige Utah i USA måtte Kamilla Christensen trække sin cykel gennem sneen, der var faldet udsædvanlig sent for årstiden - nemlig i juni. Privatfoto
Her har parret Kamilla Christensen og Søren Haurits sat tomandsteltet op i Arizona på vej ind i Great Canyon-området. På deres ture har de mødt både bjørne og ulve helt tæt på. Privatfoto
Endelig over grænsen fra Mexico til USA på cykel gennem den mexicanske ørken med endestation i Canada via USA. Små 6000 kilomter og fem måneder på jernhest. Privatfoto
Ørkenen i Mexico - 900 kilomter forude i kuperet terrænd på grussti, når det ikke var rent sand, Kamilla Christensen og kæresten kørte i. Privatfoto
Det handler om at forventningsafstemme, når man drager afsted 11.000 kilometer på cykel med sin kæreste, siger Kamilla Christensen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce