Annonce
Ugeavisen Ølgod

17-årige Lea blev optaget på Musicaltalentskolen til sin første audition nogensinde

Lea Moshav er fra Glejbjerg. Hun er optaget på Musicaltalentskolen Varde efter sin allerførste audition nogensinde. PR-Foto
Musicaltalentskolen i Varde danner fødekæde til videre professionelle forløb for dem, der er så heldige at slippe gennem nåleøjet. Det lykkedes for Lea i Glejbjerg.
Annonce

Glejbjerg: Lea Moshav er 17 år. Hun bor i Glejbjerg, går på gymnasiet i Esbjerg og siden sensommeren også på Musicaltalentskolen i Varde.

Lea Moshav spiller klaver til husbehov. - At kunne spille et instrument er helt sikkert en fordel, men ikke en nødvendighed for at søge ind på Musicaltalentskolen i Varde, siger hun. Privatfoto

- Vi er på Musicaltalentskolen fire gange i ugen eftermiddag eller aften, hvor det om aftenen ofte er individuelle timer for eksempel i sang, siger Lea, der altid har elsket dans og teater, men ikke som sådan har en musicalbaggrund og en kæmpe erfaring med i bagagen.

Lea er den yngste på det store hold, der spænder vidt i alderen 17 til 29 år. Hun synes, der kan være lidt langt fra Glejbjerg til Varde med offentlig transport på hverdage.

Selvom Lea Moshav med sine 17 år er den yngste på det store hold på Musicaltalentskolen i Varde, føler hun sig ikke intimideret, men tværtimod i trygge rammer til at kunne vende vrangen ud og spille teater. Grine og græde med de andre elever, der er op til 29 år. PR-Foto: Musicaltalentskolen Varde

- Men der er også elever fra både Aarhus og Vejle i Varde, så jeg skal ikke klage, siger hun.

Lea har altid elsket sang og teater og har gået på Hoptrup Efterskole - en efterskole med vægt på musicalsang, dans, teater og musik.

- Jeg fik blandt andet en hovedrolle i "Narnia" på skolen, hvor min sanglærer foreslog, at jeg skulle fortsætte med sangen og søge ind på Næstved Talentskole i tiende klasse, siger Lea og tilføjer:

Teater, sang og dans fylder meget i hverdagen for Lea Moshav i Glejbjerg. PR-Foto

- Så det var bare utrolig heldigt, at Musicaltalentskolen blev en realitet i Varde, og derfor gik jeg til min første audition nogensinde.

Annonce

Sangfællesskab og musicalrejser

Sammen med blandt andet sin søster har Lea været mange gange i Fredericia og se musicals og desuden også i New York og London.

- Min fire år ældre søster og jeg har altid sunget sammen, hun har været med i Varde Sommerspil i både "Midt om natten" og "Chaplin".

Det er især sangen, der tænder Lea.

- Jeg er bare vild med at synge og med at gå i dybden med en karakter. Det er spændende at få et kig ind i menneskelige træk og følelser. Mit svageste led er helt klar dansen, siger Lea.


Jeg er vild med at synge og gå i dybden med en karakter. Det er spændende at få et kig ind i menneskelige træk og følelser.

Lea Moshav, 17-årig elev på Musicaltalentskolen Varde


Annonce

Svært at græde foran en fremmed

- Skolen strækker sig langt for, at de unge kan nå deres mål og passe både skole og fritid, siger Lea, der er ret sikker på, at hun en dag bliver klar til at gå til audition på næste led i fødekæden i branchen med henvisning til Det Danske Musicalakademi i Fredericia.

- Men helt ærligt, så behøver man jo ikke være professionel i faget, for at få noget ud af det her år på Musicaltalentskolen, siger Lea, der synes, fællesskabet på holdet er det allermest vigtige og unikke.

- Vi er ti nye venner på et hold i alderen 17-29 år, hvor vi er blevet godt rystet sammen, så vi tør åbne os op. Det kan være intenst og skræmmende i starten at skulle græde foran en fremmed, siger hun.

Sådan foregik Lea's audition

-  Der var fire lærere til min audition plus en pianist.

-  Jeg havde øvet mig på en monolog fra Romeo og Julie.

-  Jeg sang en sang fra musicalen "The Woods", "Moments" hedder den.

- Dansen kan man ikke forberede sig på. Typisk skal man lære en serie, og så fremfører man den på et hold.

- Man går et år på skolen.

- Jeg har en lidt hæs stemme, hvilket slider på mit stemmebånd, så jeg har fået hjælp af en talepædagog og en sanglærer, og det har hjulpet allerede.

- Der er egenbetaling på Musicaltalentskolen.

-  Der er optagelsesprøve en gang om året, i år var det i august på grund af corona. Formentlig bliver det i maj i 2020.

- Det koster 6500 kroner for unge fra 13-16 år og 7000 kroner fra 17 år og op for et års undervisning.

Læs meget mere om, hvad skolen tilbyder på www.musicaltalentskolen.dk

- Jeg ved ikke, om jeg skal den ene eller den anden vej i det her fag, for det er en risikabel karriere at satse 100 procent på, siger Lea, der påskønner, at hendes forældre bakker op hendes skole og ofte kører hende frem og tilbage fra Varde til Glejbjerg, indtil kørekortet er i hus.

Lea har heller ikke tænkt sig at opgive alle andre fritidsinteresser for teater. Hun har blandt spillet fodbold, siden hun var fem år gammel.

Generelt er Lea bare spændt på, hvad fremtiden bringer.

- Desværre er skolens første vintershow, der handler om mod - aflyst, men måske viser vi noget af det virtuelt, slutter Lea Moshav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce