Annonce
Ugeavisen Ølgod

33 år i samme praksis: Ølgod-dyrlæge takker af

Aksel Nielsen har været dyrlæge hos Ølgod Dyrlæger i 33 år. Nu er det slut, og selvom han er afklaret, så er han samtidig rørt og glad over de mange gode oplevelser, som jobbet har givet ham i tidens løb. Foto: Martin Jørgensen
62-årige Aksel Nielsen har været en fast del af Ølgod Dyreklinik siden 1988. Men nu er det slut.

Ølgod: Om lidt er det forbi. En stor beslutning er blevet taget for Aksel Nielsen, men det er samtidig også den rette beslutning, fortæller den erfarne dyrlæge, der meget snart har pakket den hvide varevogn for sidste gang.

- Jeg bliver 63 år næste gang. Jeg har været her i 33 år, men nu har jeg fundet mig et andet job, som hverken er nat- eller weekendarbejde, og det passer lidt bedre, fortæller dyrlægen, der har besøgt de fleste landbrug i en radius af 30 kilometer de seneste mange årtier.

Det skal han ikke længere. Afskedsreceptionen blev netop afholdt i weekenden, og selvom det var det rette tidspunkt, var det ikke nemt.

Annonce

- Jeg er glad for min beslutning, men samtidig er jeg også utrolig berørt over at skulle stoppe. Jobbet har været hele mit liv, og det er blevet en stor del af min identitet. Men jeg er sikker på, at det er det rigtige at stoppe, mens det stadig går godt.

En anden rolle

Jobbet som dyrlæge i Ølgod har ændret sig meget, mens Aksel Nielsen har været ved roret. I begyndelsen var det oftest behandlinger af enkeltdyr, men nu går størstedelen af tiden med rådgivning og det forebyggende arbejde i tæt samarbejde med landmændene.

- Vores rolle er blevet en anden. Mange af landmændene klarer meget af arbejdet selv, så vi er nu mere rådgivere omkring sygdomsforebyggelse og sygdomshåndtering.

Med en titel som kvægfagdyrlæge med en master i vurdering af dyrevelfærd i primærproduktionen har det været interaktionen med landmændene og deres køer, der har været den altoverskyggende arbejdsopgave i dagligdagen i Ølgod.

Langt størstedelen af arbejdstiden har været hos landmændene i Ølgod og omegn, hvor den erfarne dyrlæge har hjulpet med alt lige fra medicinering til fødselshjælp. Foto: Martin Jørgensen

- Det er også dét, jeg kommer til at savne mest. Den daglige relation med kunderne, men også med mine kollegaer. Jeg har brugt meget af min tid ude af huset, så jeg kommer til at savne mødet med de mange ejere, som er nogle dejlige mennesker.

Hos landmændene har Aksel Nielsen hjulpet med alt lige fra yverbetændelse til fødselshjælp, men gummistøvlerne ikke pakket helt væk. Han har nemlig fået job hos Fødevarestyrelsens Veterinærafdeling.

- Det er noget helt andet, end det jeg har lavet hidtil. Men det skal nok blive spændende. Der stod i jobbeskrivelsen, at man skulle kunne arbejde i gummistøvler, så dem slipper jeg ikke for, fortæller han med et glimt i øjet.

Annonce

Møder andre med respekt

Klinikken på Industrivej har altid givet ham gode faglige oplevelser, og livet som erhvervsdrivende i Ølgod vækker kun positive associationer frem, når han tænker tilbage på tiden, der er gået.

- Det er rare folk, man møder, når man kommer ud. Folk er nemme at samarbejde med, og jeg har den filosofi, at hvis man møder andre med respekt, så går det nok alt sammen.

Det motto vil han tage med sig på sin videre færd, forsikrer han.

- Jeg er måske naiv. Men jeg tror virkelig på, at hvis man møder andre med den indstilling, så kommer der ingen problemer, lyder det fra Aksel Nielsen, som startede på sit nye job 1. juni.

Ejerskabet af klinikken bliver overtaget af Sally Thomsen, som har købt Aksels Nielsens part, og den nu forhenværende dyrlæge i Ølgod har fuld tillid til, at stedet bliver kørt videre i trygge hænder.

Hvad håber du, at du vil blive husket for af dine kunder og kollegaer?

- Jeg håber, at folk mener, at jeg har været faglig seriøs og engageret i mit arbejde. Som jeg allerede har sagt, så forsøger jeg at leve efter at møde andre med respekt, og det håber jeg også, at folk har oplevet, når de har mødt mig.

Privat bor Aksel Nielsen med sin kone Berit. Sammen har de døtrene Anne og Lene, som læser medicin og psykologi i Aarhus.

Aksel Nielsen (I midten) taler med to af gæsterne, Torben Hvelplund og Henrik Haahr til afskedsreceptionen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce