Annonce
Ugeavisen Ølgod

40 år som pædagog: Børn i dag bliver forvirrede af for mange valgmuligheder

Irma Rigmor Baun fik den første december Fortjenstmedalje for 40 år som offentlig ansat pædagog i Tistrup. Foto: Tatjana Johnsson
Irma Rigmor Baun har modtaget dronningens Fortjenstmedalje efter ansættelse i 40 år i det offentlige i Varde kommune.
Annonce

Tistrup: 64-årige Irma Rigmor Baun fik den 1. december dronningens Fortjenstmedalje efter ansættelse i 40 år i det offentlige i Varde kommune. Medaljen gives for uafbrudt ansættelse, og er den ældste eksisterende belønningsmedalje i Danmark stiftet i 1792.

Som en anden majestæt gik jubilar Irma Rigmor Baun gennem rækkerne af børn, der dannede flagespalier på den røde løber ved børnehaven Møllehuset i Tistrup. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg har været ansat i Tistrup som pædagog alle årene, først som støttepædagog i Skovly siden som almindelig pædagog og senere som souschef i tolv et halvt år. Nu er jeg igen almindelig pædagog i vuggestuen Den aldersintegrerede daginstitution Møllehuset i Tistrup.

Fortjenstmedalje

  • Den kongelige Fortjenstmedalje er den ældste eksisterende belønningsmedalje i Danmark.
  • Fortjenstmedaljen blev indstiftet i 1792 og findes i to grader, én i guld og én i sølv.
  • Sidstnævnte gives i dag for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme ansættelsesmyndighed i det offentlige.

Fejringen af Irma Rigmor Baun var blevet hemmeligholdt, og det gik ikke stille af, da den store dag oprandt tirsdag den første december i Tistrup.

Vuggestuebørn dannede espalier på den røde løber, der blev råbt 40 x hurra, og der blev kippet med flagene og sunget Mariehønen Evigglad, inden kollegaen gennem 36 år, Bente, holdt en rørende tale for jubilaren, der tydeligvis blev rørt til tårer.

Irma Rigmor Baun blev meget overrasket på den store dag, hvor både mand og familie kom forbi og overraskede med knus og kærlighed. Foto: Tatjana Johnsson

Til sidst kørte familien afsted i en stor limousine, hvor der blev skålet i champagne for jubilaren. Bag rattet i det hvide lyn sad forretningsmanden Christian Anneberg, der lejer den ud til mærkedage.

Annonce

Pædagoger gør en forskel

Rigmor har boet i Tistrup siden 1977.

- Det er lidt sjovt at have været med i så mange år, jeg møder jo dagligt "børn", der er blevet til forældre med børn, siger Irma Rigmor Baun med smil, og tilføjer:

- Børn har altid været mit et og alt.


Børn har altid været mit et og alt.

Irma Rigmor Baun


- I mit job som pædagog er man med til at gøre en forskel for børn. For at kunne behandle børn ens, skal de behandles forskelligt ud fra deres forudsætninger, siger Irma.


I mit job som pædagog er man med til at gøre en forskel for børn. For at kunne behandle børn ens skal de behandles forskelligt ud fra deres forudsætninger.

Irma Rigmor Baun


Annonce

Derfor giver børn mening

Lige nu er der 11 børn vuggestuebørn på Irmas afdeling.

- Nogle af de små er kun lige et år og andre er på vej i børnehave, så der er vidt forskellig tilgang til pædagogikken i forhold til aldersvariationen, siger Irma, der elsker børns loyalitet, åbenhed og og tillidsfulde tilgang til verden omkring dem.

- Og så er der intet som at modtage et smil og et kram fra børnene på daglig basis, siger hun.

Annonce

Børneopdragelse før og nu

Der er forskel på børneopdragelse nu og for tyve år siden.

- Efter min mening er børn i dag generelt alt for inddraget. De bliver spurgt om mange flere ting end for tyve år siden, som de slet ikke skal tage stilling til. Det er forældrenes ansvar. Det må man gerne være mere bevidst om. For mange valg forvirrer, siger Irma, der med sin erfaring nok ved hvad hun taler om.

Irma Rigmor Bauns familie gemte sig til det sidste, inden jubilaren blev overrasket og mødt med rød løber, børn med flag, limousine, champagne, sang og tale på en tirsdag morgen i december. Foto: Tatjana Johnsson

Irma Rigmor Baun fortsætter som pædagog, selvom hun er nået i en alder, hvor man kan begynde at overveje at arbejde mindre.

- Så længe jeg nyder mit arbejde som nu, omgivet af gode kollegaer, børn og forældre i Tistrup og omegn, så kan jeg slet ikke se nogen grund til at stoppe, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce