Annonce
Ugeavisen Ølgod

66-årige Knud Jensen har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Knud Jensen har været brandmand i 40 år. Foto: Martin Ravn
Han har været indlagt med hele sit hold til observation for forgiftning, han har været med til flere dødsbrande – og senest set en rørende genforening mellem hund og ejer.
Annonce

Ølgod: Han har deltaget i tre brande med dødelig udgang. Dem taler han igennem med kollegerne hjemme på brandstationen, og ellers taler han helst ikke om dem. Til gengæld er Knud Jensen ved at få en klump i halsen, da han fortæller om en rørende genforening mellem hund og ejer her i foråret:

- Vi var kaldt ud til husbrand på Lille Hejbølvej ved Ølgod, og jeg kørte tankvogn den aften. Klokken var 04.40, da alarmen gik, og jeg kørte efter vand et par gange. Jeg havde godt lagt mærke til en sort-hvid hund, der gik nervøst omkring ved en af nabogårdene, og tænkte, det var mærkeligt, den ikke blev lukket ind, siger Knud Jensen.

- Efter halvanden time kom husets ejer hjem. Huset var brændt ned. Så spurgte han efter sin hund, og jeg fortalte, hvor jeg senest havde set en, der lignede beskrivelsen. At se den hund komme farende ud som en raket, da han gik derhen og kaldte. Dén gensynsglæde, det var rørende, fortsætter han.

Annonce

Alle mand røg på sygehuset

Knud Jensen samler på gode minder, og så dem, der bliver sjovere med tiden. Som dengang, han og de andre frivillige brandmænd en lørdag var i gang med at slukke en brand i et maskinhus ved Ansager, og pludselig opdagede en farvet væske sive ud.

- Så fandt vi ud af, at det var vist ikke så godt, så det endte med, at vi alle røg på sygehuset i Esbjerg, og beredskabsstyrelsen kom og overtog branden. Vi skulle smide dragterne og alt, før vi blev kørt på sygehuset, og resten skulle vi smide dernede. Så vi blev sendt hjem i hospitalstøj næste dag, fortæller Knud Jensen.

Annonce

Jubilæum onsdag

Han har været brandmand i 40 år, de seneste 15 år med titlen ”brandstationsleder” oveni.

- Du skal tænke på, det er mindst lige så meget min kone, der har jubilæum. Uden støtte fra baglandet kan du ikke være brandmand, siger han.

Der er fester, Knud har måttet melde fra på grund af brand, og der har været inviteret til gæster, hvor Knud alligevel var fraværende til maden.

Annonce

Klar til test

Han er dén, der har været brandmand længst af de 12, snart 13 deltidsbrandmænd i Ølgod. Og han har endnu ingen planer om at holde op. Den fysiske test, han og kollegerne er blevet varslet under en øvelse i foråret, regner han heller ikke med, bliver noget problem, for Britta holder ham til ilden.

- Hun mener, man har godt af at bevæge sig, så vi går omkring 12 kilometer om dagen. Hun har i flere år gået både om morgenen og om eftermiddagen, og nu, hvor jeg er blevet pensionist, har hun fået mig med om morgenen også. Vi har lige været på Tenerife, og der gik vi 18 kilometer hver dag, siger han.

Han fylder snart 67 år, men har ingen planer om at stoppe som brandmand af den grund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce