Annonce
Ugeavisen Ølgod

Bettina fik fred med yoga

Det er ikke til at forstå, at Yogaspirens fredfyldte lokaler har været et redskabs- og værkstedsskur for Bettinas mand, der var minkavler. Foto: Tatjana Johnsson
Yoga er gået fra livsstil til fast job i Ansager for Bettina, der tidligere var pædagog. Nu vil hun gerne hjælpe andre til ro og balance via yoga.

Ansager: I idylliske omgivelser udenfor Ansager ligger Yogaspiren. Her er Bettina Carlsen selvstændig erhvervsdrivende i lotusstilling på tredje år, hvor hun tilbyder forskellige variationer af yoga - det gamle indiske system, hvor det handler om indøvelse af åndedrætsteknik i forskellige kropsstillinger.

- Det begyndte som en almindelig fritidsinteresse, siger Bettina Carlsen, der er 49 år og har dyrket yoga i mere end 20 år, fordi hun manglede ro og fred i sin sjæl og ind imellem led lidt af angst.

- Ved at dyrke yoga får jeg følelsen af, at det hele nok skal gå. Tingene falder mere på plads. Selvom der stadig er den samme ballade i mit liv, så har jeg en anden tilgangsform at møde verden på, siger hun.

Bettina Carlsen lever og ånder for sit firma Yogaspiren. Hun synes, det er et vigtigt job at kunne hjælpe og glæde andre fysisk og psykisk via yogaens små mirakler.

- Noget af det vigtigste i livet er at have kropskontakt, så man kan mærke sig selv og derved undgå stress og overbelastning, siger Bettina Carlsen.

Hun har fundet fred og styrke i at dyrke yoga og fortsætter derfor med at tage flere yogainstruktøruddannelser.

Mærk dig selv med tennisbolde

Få løsnet kropsspændinger derhjemme med tre simple boldøvelser:

- Put et par bolde i en sok.

- Rul din fod langsomt frem og tilbage under vristen med boldene.

- Stå op ad en væg med to bolde placeret skiftevis på lænden og skuldrene - rul frem og tilbage.

Restorativ yoga

Oprindelig er Bettina Carlsen uddannet pædagog og har været glad for at arbejde med børn i mange år, blandt andet som børnehaveklasseleder på Ansager Skole.

- Nu hvor min hobby er blevet min hovedbeskæftigelse, vil jeg gerne fremhæve den restorative yoga, der betyder opbyggende yoga, fordi den virker selvhealende og terapeutisk, siger hun passioneret og tilføjer:

- I denne form for yoga får kroppen lov til at hvile og heale sig selv, og så er restorativ yoga med til at skabe balance i vores nervesystem, og den styrker forbindelsen mellem krop og sind. På den måde kan denne form for yoga afhjælpe en general overbelastning af systemet lige fra stress til fordøjelsesproblemer.

Bettina Carlsen bruger flere basis åndedrætsteknikker i den restorative yoga, der hjælper til med at lære at lytte til egen krop, så man via åndedrættet kommer i en afslappet tilstand, hvor både blodtryk, hjerte og hjerne bliver beroliget.

Hun er stolt og glad over, at hendes hobby er blevet til en blomstrende virksomhed og hendes levevej. En vej, der giver hende følelsen af at hjælpe og støtte andre.

Det vælter ind med folk både formiddag og aften hos Bettina, der blandt andet tilbyder restorativ yoga i Ansager. Foto: Tatjana Johnsson
Bettina og nybagt mor i Ansager, Ditte Marie Jacobsen, på vej ud i en yoga krigerstilling. Ditte Marie er på barsel og nyder at få løsnet op i sine babybærearme med yogaøvelser. Foto: Tatjana Johnsson
Massér din nakke og skuldre med to bolde, ved at rulle op og ned med boldene mod en væg. Foto: Tatjana Johnsson
Massér dig selv med bolde, rul op mod en væg med bolde på lænden. Foto: Tatjana Johnsson
Det virker mod trætte fødder at massere under vristen med bolde. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ildsjæl fra Starup fylder 60

Ugeavisen Varde

Orkesterklasse optræder med lokale big bands

Ugeavisen Ølgod

84-årige Olav blev træt af et bestemt syn i ældreboligerne: Nu har han lavet en opfindelse, der er gratis og pynter

Ugeavisen Varde

LAR i Nordenskov er også by-design

Ugeavisen Ølgod

Kunstner udsmykker Kirkehuset i Ølgod

Ugeavisen Ølgod

Når der går sport i kunsten

Annonce