Annonce
Ugeavisen Ølgod

Anne Mette kæmper for sin by: - Det flyder i mine årer

Fra venstre er det Anders Burkarl, Anne Mette Bøttcher og Johanne Vendelbo med sin datter Frida. De tre voksne er med i Horne Vision 2030, og titlen som Årets Landsby 2021 ser de som en stor anerkendelse af deres frivillige arbejde i lokalsamfundet. Foto: Line Guldager Hansen
Til torvedag i Horne fejrede Anne Mette Bøttcher sammen med resten af byen, at deres lille by er kåret til Årets lokale landsby 2021.

Horne: Anne Mette Bøttcher er vokset op i Bjerremose uden for Horne. Hendes forældre var aktive i gymnastikforeningen og som badmintontrænere, og lokalsamfundet var noget, som familien værnede om.

Det gør Anne Mette Bøttcher stadig, og det er i sådan en grad, at hun nu sammen med resten af Horne kan prale af titlen som Årets lokale landsby 2021.

- Jeg er vokset op med, at man var en aktiv del af lokalsamfundet. Det flyder i mine årer, siger hun.

Annonce

Anne Mette Bøttcher er en del af gruppen Horne Vision 2030, som har skrevet ansøgningen til konkurrencen, og i duellen med Janderup blev det altså Horne, der trak det længste strå i kampen om at blive Årets lokale landsby i Varde Kommune 2021.

Det Fælles Udviklingsråd (FUR) lagde i sin begrundelse for valget af Horne vægt på, at man i et år i coronaens tegn har præsteret at etablere nye faciliteter, ros for byens grønne områder og tilmed sætte gang i et væld af involverende initiativer, der skaber bånd mellem byens borgere.

- Det er så vigtigt, at vi passer på vores lille samfund, og derfor bliver jeg helt rørt, når jeg ser, hvordan børn på bare to og tre år tager del i fejringen i dag, siger Anne Mette Bøttcher, der sammen med sin familie og repræsentanter fra Horne Vision 2030 er mødt op på torvet i Horne lørdag formiddag til årets torvedag.

10.000 til byens ideer

Formand for udviklingsrådet for Hodde, Horne, Sig og Tistrup, Anton P. N. Nielsen, glæder sig over byen nye titel, da Horne igennem årene har taget mange initiativer uden at søge om at blive årets landsby.

- I år skulle det prøves, og der blev lavet en meget fin ansøgning med en lang liste af initiativer udført indenfor det seneste halvandet år, siger Anton P. N. Nielsen og tilføjer:

- I Horne tænker vi i fællesskaber og rum. Vi er ikke bange for at prøve noget nyt. Der er altid stor opbakning til nye ideer.


Vi kan annoncere nok så meget for at tiltrække nye borgere til vores landsbyer, men det, der virker bedst, er, når landsbyerne selv viser, at deres by er verdens bedste sted at bo.

Erik Buhl (V), borgmester, Varded Kommune


Til torvedagen fik repræsentanterne fra Horne Vision 2030 overrakt 10.000 kroner sammen med titlen som Årets lokale landsby 2021. Hvad pengene skal bruges på, skal hele byen være med til at beslutte.

Forud for torvedagen havde byens borgere kunnet indsende forslag, og lørdag formiddag var det så muligt at stemme på blandt andet en tarzanbane, en agilitybane og en skaterbane.

- Det er så vigtigt, at alle i byen - både børn og voksne - føler sig inkluderet. Det er vores by, så selvfølgelig skal alle have mulighed for at påvirke beslutningen om, hvad penge skal bruges på, siger Anne Mette Bøttcher fra Horne Vision 2030.

Annonce

Ansvar for fremtiden

Med til fejringen var borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), og i sin tale til byen fremhævede han flere af de initiativer, som har skabt liv og udvikling i Horne. Især den negative børneudvikling har byen fået vendt, så der nu faktisk er blevet ansat en ekstra dagplejemor.

- Vi fejrer i dag, at et lokalsamfund tager ansvar for sin egen fremtid, sagde Erik Buhl.

Borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), lykønsker efter sin tale Anne Mette Bøttcher, Hanne Bach Burkarl, Johanne Vendelbo med datteren Frida og Anders Burkarl. Foto: Line Guldager Hansen

Han understregede, at Varde Kommune har brug for lokalsamfund som Horne, og at det kræver en helt særlig indsats, hvis de små samfund skal overleve.

- Vi kan annoncere nok så meget for at tiltrække nye borgere til vores landsbyer, men det, der virker bedst, er, når landsbyerne selv viser, at deres by er verdens bedste sted at bo, sagde borgmesteren  og tilføjede til slut i sin tale:

- Når jeg står her på torvet i Horne i dag, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg står i centrum af Varde Kommune.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce