Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ansager Plejehjems første år

Beboerne kan vælge mellem at spise sammen eller tage maden med ind i deres lejlighed. De kan også lave maden selv, hvis det er det, de gerne vil.

Det er snart et år siden, at beboerne flyttede ind i det nye plejecenter på Præstegårdsvej i Ansager.

Det ligger præcis der, hvor det gamle lå, men det var utidssvarende og skulle rives ned for at give plads til byggeriet af et af landets mest moderne plejecentre. Derfor blev beboerne i en periode ”genhuset” på to andre adresser.

- Men nu er alle tilbage igen, vi har ”fuldt hus” og er efterhånden begyndt at finde os til rette i en verden, hvor ”velfærdsteknologi” er et nøgleord i hverdagen, fortæller Ann-Christina Dahlgaard, der er virksomhedsleder ved Plejecentret Lyngparken i Varde by, holder et overordnet øje med, hvad der foregår rundt om i plejesektoren – blandt andet i Ansager.

Omkring 42 millioner kroner har centret kostet, men er hver eneste krone værd, i hvert fald, hvis det er beboere, pårørende og medarbejdere selv, der skal sige det. Og så ligner det slet ikke et plejecenter. Faktisk minder det mere om en højskole med opretstående klaver, fællesspisning, fællesarealer og fælles aktiviteter, men også med både plads og mulighed for at trække sig tilbage og være privat.

Idé og sammenhæng
Snart er det første år i det nye plejecenter gået. Rutinerne er efterhånden faldet på plads – igen, og byen og beboerne har på ny fundet sammen om, hvad de kan bruge hinanden til.

- Flere gange om ugen bliver centret brugt af byens borgere. Der er en strikkeklub, der mødes fast her på stedet. Vi har ”skubberne”, der kommer forbi for at hygge sig med beboerne, og sådan udvikler det sig hele tiden, fortæller Ann-Christina Dahlgaard.

Hun fortæller også, at der er planer om at benytte plejehjemmets arealer til mere udeliv, hvor bænke, frugtbuske og frugttræer ligger højt på ønskesedlen. Også her er der tænkt over indretningen, stiernes forløb, bænkenes placering og så videre. Tanken er nemlig, at der skal være både idé og helhed i og omkring det fremtidens plejecenter, der er helt i tråd med tidens toneart… 
Elektronikken fylder meget på plejecentret i Ansager. Med et tryk på skærmen kan virksomhedsleder Ann-Christina Dahlgaard eksempelvis se, hvor de enkelte beboere holder til.
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Der satses på hightech i Vestjylland: Etableret industrivirksomhed skaber højteknologiske arbejdspladser i stationsby

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kæmpe bet for Ølgod: Efterspurgt lejlighedskompleks udskydes på grund af for høje byggepriser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Ugeavisen Varde

Ildsjæl fra Starup fylder 60

Ugeavisen Varde

Orkesterklasse optræder med lokale big bands

Ugeavisen Ølgod

84-årige Olav blev træt af et bestemt syn i ældreboligerne: Nu har han lavet en opfindelse, der er gratis og pynter

Ugeavisen Varde

LAR i Nordenskov er også by-design

Annonce