Annonce
Ugeavisen Ølgod

Arne fylder 90 år og svinger stadig med køllen

Arne Johannessen fylder 90 år den 23. maj i Ølgod. Foto: Tatjana Johnsson
Siden 1998 har Arne dyrket kroket på højt plan. Sidste år blev han kommunemester. Nu fylder han rundt.
Annonce

Ølgod: I Ølgod Krocketklub, der blev grundlagt i 1982, er der i dag 63 medlemmer plus 16 krolfmedlemmer. Gennemsnitsalderen for medlemmerne ligger på 76 år. Arne Johannesen har spillet kroket i 22 år og fylder den 23. maj 90 år.

- Jeg nyder at spille kroket, fordi det er en dejlig måde at være sammen på, og så kan jeg rigtig godt lide at være udenfor i det fri, siger Arne Johannessen og tilføjer:

- Men det sjove ved spillet er taktikken, for det er et drillespil, hvor det handler om at genere hinanden mest muligt.

Det sjove ved spillet er helt klart taktikken, for det er et drillespil, hvor det handler om at genere hinanden mest muligt. Det er jeg ret god til.

Rund fødselar og kroketspiller Arne Johannessen

Annonce

Tiden er godt brugt på banen

En omgang kroket tager cirka en times tid, og Arne Johannessen er i hvert fald forbi klubben tre gange i ugen.

- Det er fint med mig, at Arne bruger så meget tid på kroket, siger Arnes kone Lis, der understreger, at hvis der er familiekomsammen, så smider Arne straks køllen for at deltage i det.

Familien betyder nemlig alt for dem begge.

- Det kræver kun fire mennesker for at tage et spil kroket, så jeg kigger ofte forbi på grønsværen, siger Arne Johannessen, der tidligere har været landmand, men nu nøjes med at dyrke diverse i sit drivhus.

Annonce

Arnes grønne fingre

Når Arne ikke er til kroket, er skiltet på huset ofte fremme med ordene: "Jeg er i haven".

- Faktisk er vi mest i drivhuset. Her kan min kone Lis og jeg få mange timer til at gå med at dyrke både blomster, tomater og agurker, siger Arne Johannessen, der også bytter en del planter og blomster - især med formanden for Ølgod Krocketklub, Ole Jepsen.

- Jeg kan ikke lave så meget mere i haven, for mit syn er ikke, hvad det har været, siger 89-årige Lis, men jeg kan da stadig kommandere rundt med Arne, siger hun smilende.

Parret har haft krondiamantbryllup. De har nu snart været gift i 67 år. Sammen har de tre børn, otte børnebørn - alle piger - samt fire oldebørn.

- Vi fejrer den runde fødselsdag, så godt det kan lade sig gøre i en tid som denne, siger Arne Johannessen, der regner med, at der skal mindst en lille snaps til.

Kroket er et spil, hvor taktikken er vigtig, siger Arne Johannessen, der har været aktiv på grønsværen i 22 år. Foto: Tatjana Johnsson
Arne Johannessen har sin egen kroketkølle med navnegravering, der vejer omring 1200 gram. Foto: Tatjana Johnsson
Arne og Lis Johannessen har været gift i snart 67 år. De nyder at være i haven sammen. Foto: Tatjana Johnsson
Ølgod Krocketklub blev grundlagt i 1982 og har 63 medlemmer plus 16 krolfmedlemmer. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce