Annonce
Ugeavisen Ølgod

Billedkunst skal lære elever, det er ok at være uperfekt

PR-foto: Skovlund Efterskole
På Skovlund Efterskole lærer eleverne gennem billedkunst at acceptere, at alt ikke skal være perfekt i et ungdomsliv, hvor forventningerne fra omverdenen er høje.
Annonce

Skovlund: I en tid, hvor unge bliver bombarderet med billeder af det perfekte liv på instagram, mener eksperter, at det kan få unge til at sætte nogle høje forventninger til dem selv. Her kan mange komme til “at knække nakken” og nemt komme til at føle sig utilstrækkelige. Denne trend forsøger de på Skovlund Efterskole at ændre på. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Skolen, som gennem mange år har brandet sig på sit internationale udsyn, har gennem de seneste år indset, hvad dens største styrke er – skolens fokus på elevernes sociale liv.

PR-foto: Skovlund Efterskole

En af måderne, skolen forsøger at hjælpe med at rydde op i elevernes hoveder, er i billedkunst. Her har billedkunstlærer Henriette Johansen netop gennemført årets første modul, hvor “kaos-billeder” skulle hjælpe eleverne med at slippe kontrollen og se det smukke i det uperfekte.


Man kan håbe på, at sådanne oplevelser kan være med til at eleverne lærer at se det smukke i det uperfekte.

Billedkunstlærer Henriette Johansen


Annonce

Det smukke i det uperfekte

Elevene arbejdede på både store og små kanvas, og det eneste, eleverne kunne være sikre på, var, at de ikke havde kontrol – men det betød også, at de ikke havde samme pres for, at det skulle være perfekt.

- Jeg glædede mig til at komme og arbejde videre, fordi det var rart at få et break fra at være perfektionistisk, fortæller Sille, som var del af undervisningen, i pressemeddelelen.

Billedkunstlærer Henriette Johansen er sikker på, at nogle af eleverne har fanget noget af meningen, men det er et gennemgående tema for hele året, så der er rig mulighed for, at eleverne får det helt ind under huden. Det virker til, at eleverne har taget godt imod det.

- Man kan håbe på, at sådanne oplevelser kan være med til at eleverne lærer at se det smukke i det uperfekte, og det kan give dem ro til at fremhæve de smukke dele af deres kaos, siger hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce