Annonce
Ugeavisen Ølgod

Borgerforening vil have bedre gadelys i Ansager

Gadebelysningen på Torvet i Ansager er så dårlig, at lyset fra lygtepælene dårligt når ned til fortovets belægning. Foto: Martin Wilde

Der er for mørkt på gader og stier i Ansager, når solen er gået ned, og det opfordrer borgerforeningen til, at der bliver gjort noget ved.

Når solen er gået ned, så er der for mørkt i Ansager. Det er både på Torvet, hvor de nye gadelygter slet ikke lyser pladsen op som forventet, og det gælder blandt andet stien på den tidligere jernbane.

Det var der bred enighed om, da Ansager Borgerforening torsdag aften holdt den årlige generalforsamling på Hotel Ansager.

Diskussionen om gadebelysningen, eller snarere manglen på samme, gik lystigt, da generalfosamlingen nåede til dagsordnens sidste punkt, eventuelt. Her blev der efterlyst lys på stien langs den gamle jernbane, og den nye belysning på torvet blev kritiseret.

– Der er mange steder, der er dårlig belysning, og der er mørkt på torvet, når klokken er 10, sagde Inge Thisted, indehaver af Smagsgalleriet:

– Der går ikke en uge, uden at nogen kommer ind i forretningen og siger, at det er godt nok dårligt lys, vi har i Ansager.

Inge Wilken, der er formand for Ansager Borgerforening, er enig:

Utrygt og farligt

– Gadebelysningen er for dårlig, og det har været et problem længe. Mange ældre føler sig ikke trygge, når det er mørkt, og det kan ikke være rigtigt, at de skal være hjemme allerede klokken fire, når det bliver mørkt. Ordentligt gadelys er også nødvendigt for at se kantsten. Blandt andet så dem med elscootere kan se kantstenen.

Magnus Dahlmann fra Ansager Byudvikling opfordrede til et endnu tættere samarbejde med borgerforeningen på udvalgte projekter, blandt andet byens belysning, og det forslag blev taget godt imod. Hvornår der så sker noget uvist, for på generalforsamlingen blev det oplyst, at kommunen først har sat penge af til bedre gadebelysning i 2016.

Læs også svaret fra udvalgsformand Preben Friis Hauge

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Der satses på hightech i Vestjylland: Etableret industrivirksomhed skaber højteknologiske arbejdspladser i stationsby

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Kæmpe bet for Ølgod: Efterspurgt lejlighedskompleks udskydes på grund af for høje byggepriser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Ugeavisen Varde

Ildsjæl fra Starup fylder 60

Ugeavisen Varde

Orkesterklasse optræder med lokale big bands

Ugeavisen Ølgod

84-årige Olav blev træt af et bestemt syn i ældreboligerne: Nu har han lavet en opfindelse, der er gratis og pynter

Ugeavisen Varde

LAR i Nordenskov er også by-design

Annonce