Annonce
Ugeavisen Ølgod

Borgermøde: Det er sidste chance for forsamlingshuset

Frode Flyvbjerg Kristensen håber, at byen vil give Nordenskov Forsamlingshus en sidste chance, så der fortsat kan holdes fester og kulturelle arrangementer i byen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Frode Flyvbjerg Kristensen forsøger sammen med Nordenskov Sogne- og Borgerforening at få stablet et selskab eller andelsforening på benene. Hvis ikke, så er det slut med forsamlingshus.

Nordenskov: Om Nordenskov fortsat skal have et forsamlingshus, det afgøres med meget stor sandsynlighed tirsdag den 20. februar. Da holder ejeren af forsamlingshuset, Frode Flyvbjerg Kristensen, sammen med Nordenskov Sogne- og Borgerforening et borgermøde. På mødet skal der gerne stiftes et selskab eller en andelsforening, som så skal købe og drive Nordenskov Forsamlingshus.

- Det er sidste chance. Jeg håber, det kan løbes i gang, siger Torbjørn Fristed, der er formand for Nordenskov Sogne- og Borgerforening.

En forening som kun er fødselshjælper. Men hvis byen vil have et sted til fællesspisning, banko, private fester og kulturelle arrangementer, så er det nu, at byen skal handle.

Det skal ses i lyset af den uafklarede situation om den nu lukkede Nordenskov Kro. Hidtil er det ikke lykkedes at skaffe opbakning og midler til at købe kroen for 1,4 millioner kroner, som er prisen.

Borgermøde

Tirsdag den 20. februar klokken 19.00 er der borgermøde i Nordenskov Forsamlingshus. Målet er at få stiftet en andelsforening eller et selskab, som skal købe Nordenskov Forsamlingshus.Nordenskov Forsamlingshus er opført i 1895. I 1955 blev forsamlingshuset moderniseret og står i dag som dengang. Samtidig blev der i 1955 bygget en værtsbolig, hvoraf stueetagen i dag er en del af forsamlingshuset. Grunden er på 1.420 kvadratmeter. Der er 545 etagekvadratmeter.

Ændret situation

Frode Flyvbjerg Kristensen, der til daglig er økologisk landmand, købte den 17. januar Nordenskov Forsamlingshus for 235.000 kroner på en tvangsauktion. Et forsamlingshus som røg på tvangsauktion, da opbakningen og udlejningen faldt voldsomt, hvorfor der ikke var penge til terminen.

Men Frode Flyvbjerg Kristensen finder, at situationen har ændret sig med lukningen af Nordenskov Kro.

- Nu kan det måske køre ved, at der kommer en bedre økonomi, når der ikke mere er kro, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Han er parat til at sælge Nordenskov Forsamlingshus til byen for det beløb, det har kostet ham. Hvis der stiftes en andelsforening, så vil det være langt lettere at skaffe fondsmidler til en meget tiltrængt renovering af forsamlingshuset. Men det kræver, at folk hiver andet end lommeuld op fra bukserne. Der skal en kontant opbakning til.

- Vi skal have det op at køre. Vil man ikke det, er der kun en vej, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Og det er en vej til en bulldozer, der river forsamlingshuset ned.

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Drabanterne har prøvet det før, så det klarer de helt sikkert

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hoppe Lotte sender live på Facebook: - Jeg gør det, fordi jeg elsker det

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Bjarke Regn Svendsen ved, at det er i stationsbyen, han hører hjemme

Ugeavisen Ølgod

Min Købmand deltager i ny komedieserie: Vil inspirere unge til at vælge en karrierevej som købmand

Ugeavisen Ølgod

Friluftsbadet forsvinder: -Det gør ondt at se, og der skal komme noget nyt i stedet for

Ugeavisen Ølgod

Vand- og varmepriser forbliver uændrede

Ugeavisen Varde

Lokale kunstnere og musikere efterlyses til Tambours Have

Ugeavisen Ølgod

Ung designer fra Ølgod har fået foden indenfor hos kendt dansk modeskaber

Ugeavisen Varde

Borgmestermaleri blev afsløret: Tyrrestrup har brudt med skrivebordstraditionen

Annonce