Annonce
Ugeavisen Ølgod

Bygruppen "Sig det" på Facebook gav Sidse nye venner

Noget af det første, Sidse Møller Kristensen vil gøre i haven, er at klippe hækken lavere, så de kan kigge ud til deres nye verden og nabolag i Sig. Foto: Tatjana Johnsson
Hvad gør man, når man flytter fra Østjylland til Vestjylland og ikke kender et øje? Sidse efterlyste nye bekendstaber i Sig på byens facebookside, hvor familien på tre lige er flyttet til fra Vejle.
Annonce

Sig:  Sidse Møller Kristensen sidder på bænken udenfor sit hus i Sig, hvor familien lige er flyttet til.

- Vi har ikke fået vores møbler endnu, så jeg kan ikke tilbyde en stol, siger hun undskyldende.

Familien Møller Kristensen består af far Tobias, mor Sidse begge 25 år og deres fireårige datter Mynte og familiens hund Harley, der godt kunne være opkaldt efter Tobias' store interesse for motorcykler.

Et facebookopslag nåede langt ud, da familien Møller Kristensen i sidste uge lavede et opslag i bygruppen "Sig det", hvor de som tilflyttere søgte nye bekendtskaber. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Opslag i bygruppe gav stor opmærksomhed

Et opslag i bygruppen "Sig det", som kan læses i artiklens faktaboks, fik folk op på tasterne i Sig og omegn. Sidse efterlyste bekendtskaber og opslaget fik på få dage 90 kommentarer og 190 likes i en lille landsby.

- Det var overvældende, og Mynte har allerede fået legeaftaler, inden hun starter i børnehaven, siger Sidse, der er lykkelig for, at hun turde skrive opslaget.

- Det kan ikke nytte noget, at man ikke tør bede om en form for hjælp, når man er tilflytter, jeg er jobsøgende lige nu, så jeg møder jo ikke bare nogen tilfældigvis i Brugsen - eller det gør jeg så nu, efter at folk har læst opslaget på Facebook, taler mange til mig i hele byen, siger Sidse.

Familien Møller Kristensen flytter med Facebook til byen

Kære alle i Sig

I fredags modtog vi nøglerne til vores nye hus her i Sig. Vi er en familie på 3 plus hund, som kommer fra det midtjyske. Da min mand Tobias Møller Kristensen er soldat på Varde Kaserne, valgte vi at rykke teltpælene op og rykke mod vest, og vi glæder os til at blive en del af fællesskabet her i Sig. Sammen har vi vores datter Mynte på 4,5 år, som skal starte i børnehaven Trinbrættet d. 1/9.
Vi har ikke så mange bekendtskaber herovre endnu , men vi er ikke bange for at stifte nye

MVH de nye tilflyttere

Annonce

Hvorfor flytte til Sig?

Familien har i mange år holdt både sommer- og vinterferier på vestkysten i området ved Blåvand og Søndervig, men det var Tobias uddannelse til konstabel i Oksbøl og senere med ansættelse på Varde Kaserne som mekaniker, der gjorde udslaget.


Tænk at bo i området, hvor vi plejede at tage på ferie til.

Sidse Møller Kristensen


- Vi boede indtil fornylig i Vejle, siger Sidse og fortsætter:

- Da jeg allerede havde ventet på Tobias, mens han var inde som garder i København, senere med lange køredage fra Vejle til Oksbøl samt en udstationering til Estland, så gik jeg med til, at tiden var inde til en forandring og en flytning. Det var simpelthen for meget spildtid med et lille barn, siger Sidse.

Sidse og Mynte Møller Kristensen er glade for, at Mynte allerede har fået legeaftaler, selvom de lige er flyttet til byen. Foto: Tatjana Johnsson

Familien var sikre på køb af huset i Sig.

- Vi har også kigget på huse i Varde og Alslev, men prisen og det helt nære miljø i Sig var ikke til at tage fejl af. Her er det, vi har brug for. Både børnehave, brugs og en skole med en fed legeplads og en togstation. Nu er der endda også en naturlegepark på vej. Vi gav bud samme dag, som vi så huset, siger Sidse.

Annonce

Naboskab og halfest

Familien har på lyntid fået gode naboer.

- Vi har blandt andet fået flere velkomstkurve, fordi vi bor på et hjørne af to veje, det er alt for galt, siger Sidse, der også har en hæk-øl til gode hos naboen overfor.

Naboerne lige ved siden af, Jens og Jane Kyhn, har også være hjælpsomme.

- De er gode til at fortælle os om alt, hvad der foregår i byens foreningsliv, og hvornår der er diverse halfester. For eksempel ved de, at Tobias plejer at køre halvsyv om morgenen, og forleden kørte han halvseks, og der havde de lige kigget over, om nogen mon var ved at stjæle motorcyklen, siger Sidse med et grin.

Nu skal den unge tilflytterfamilie bare slå rod stille og roligt.

- Det tegner rigtig godt. Vi har besluttet os for at klippe hækken lavere, så vi kan se ud til vores nye verden, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Annonce