Annonce
Ugeavisen Ølgod

Cathrine fra Strellev er blandt de bedste danske kokkeelever

Sølvmedaljen til DM i Skills for kokke og et ekstra diplom for god kokkehygiejne. Cathrine Ditlevsen i Strellev er godt på vej. Foto: Tatjana Johnsson
Hun blev nummer to til DM i Skills, elsker sit fag, og kan se rigtig mange varierende muligheder i sit arbejdsliv fremover

Strellev: Cathrine Ditlevsen (20) er efter små fire år snart udlært kok. Hun fik fornyelig en flot sølvmedalje til DM i Skills og en ekstra anerkendelse til konkurrencen i form af et diplom for bedste køkkenhygiejne.

- Jeg arbejder til daglig på restaurant Remouladen på lystbådehavnen i Vejle, hvor jeg er den ene af to kvindelige kokkeelever ud af i alt syv elever. Det har jeg det fint med, vi samarbejder rigtig godt, og er også sammen socialt efter arbejdstid, fortæller Cathrine Ditlevsen.

Jeg ser rigtig mange jobmuligheder i at være uddannet kok

Cathrine Ditlevsen

Fra kager til kok

Hun viser rundt på forældrenes smukke, gamle gård, der er gået i arv fra oldeforældrene. Den ligger idyllisk helt for sig selv på en mark i Strellev med Cathrines heste græssende udenfor.

- Jeg kommer hjem så ofte, jeg kan, men det kan være lidt problematisk med offentlig trafik, og tage rigelig lang tid, men mine forældre er også gode til at komme den anden vej. Fornyelig holdt min mor sin fødselsdag i restauranten, hvor jeg var på vagt. På den måde var vi alligevel lidt sammen.

Arbejdstiderne som kok varierer meget, men det passer Cathrine Ditlevsen fint med 12 timers vagter, der nemt kan indløse tre-fire fridage i ugen. Weekendvagterne er der to af i måneden.

- Jeg troede egentligt, at jeg skulle være bager eller konditor, men da jeg efter folkeskolen begyndte på Rybners i Esbjergs grundforløb "mad til mennesker", indså jeg hurtigt, at der var utrolig mange muligheder for varierende jobs som kok, så det blev dét, siger hun.

Fars karbonader

Interessen for at lave god mad er gået i arv fra hendes far, der er mester ud i gode danske egnsretter.

- Jeg elsker min fars karbonader, det bliver bare ikke bedre, og jeg er faktisk ikke så vild med at lave vegetarmad - endnu da, men det kommer jeg snart til, når jeg skal konkurrere igen i Stockholm til Nordisk Mesterskab for kokke, siger hun og ryster lidt på hovedet over, at det proteinrige element i den konkurrence er gule ærter, mens hun tilføjer:

- Jeg er egentlig ikke det store konkurrencemenneske, og jeg er med i Nordisk Mesterskab for kokke ved et tilfælde. Jeg havde ingen anelse om undervejs til konkurrencen DM i Skills, hvorledes jeg lå i feltet, og er bare af den holdning, at jeg yder det bedste, jeg kan, og lidt til, men at jeg også skal nyde at være med undervejs.

Hvad der skal ske i fremtiden, vil Cathrine Ditlevsen ikke spå om. Lige nu handler det bare om at få prøvet en masse og tilegnet sig endnu mere viden indenfor kokkefaget.

Vejen til sølvmedaljen i DM i Skills - obligatoriske elementer i konkurrencen

Anvisninger og obligatoriske elementer til konkurrencen i kokkefaget:

Cathrine Ditlevesen skulle til konkurrencen tilberede hovedret og dessert til 12 personer.

I råvarekurven var det obligatorisk at bruge kalvekam og kalvelever, bacon og ost

På tallerkenen skulle der være to forskellige slags garniture og en stivelse udover tilberedningerne med ialt 280 gram kød

Tjenerne skulle servere maden på henholdsvis fire tallerkener og på et fad

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Guldkonfirmation i Tistrup

Annonce