Annonce
Ugeavisen Ølgod

Cathrine fra Strellev er blandt de bedste danske kokkeelever

Sølvmedaljen til DM i Skills for kokke og et ekstra diplom for god kokkehygiejne. Cathrine Ditlevsen i Strellev er godt på vej. Foto: Tatjana Johnsson
Hun blev nummer to til DM i Skills, elsker sit fag, og kan se rigtig mange varierende muligheder i sit arbejdsliv fremover

Strellev: Cathrine Ditlevsen (20) er efter små fire år snart udlært kok. Hun fik fornyelig en flot sølvmedalje til DM i Skills og en ekstra anerkendelse til konkurrencen i form af et diplom for bedste køkkenhygiejne.

- Jeg arbejder til daglig på restaurant Remouladen på lystbådehavnen i Vejle, hvor jeg er den ene af to kvindelige kokkeelever ud af i alt syv elever. Det har jeg det fint med, vi samarbejder rigtig godt, og er også sammen socialt efter arbejdstid, fortæller Cathrine Ditlevsen.

Jeg ser rigtig mange jobmuligheder i at være uddannet kok

Cathrine Ditlevsen

Fra kager til kok

Hun viser rundt på forældrenes smukke, gamle gård, der er gået i arv fra oldeforældrene. Den ligger idyllisk helt for sig selv på en mark i Strellev med Cathrines heste græssende udenfor.

- Jeg kommer hjem så ofte, jeg kan, men det kan være lidt problematisk med offentlig trafik, og tage rigelig lang tid, men mine forældre er også gode til at komme den anden vej. Fornyelig holdt min mor sin fødselsdag i restauranten, hvor jeg var på vagt. På den måde var vi alligevel lidt sammen.

Arbejdstiderne som kok varierer meget, men det passer Cathrine Ditlevsen fint med 12 timers vagter, der nemt kan indløse tre-fire fridage i ugen. Weekendvagterne er der to af i måneden.

- Jeg troede egentligt, at jeg skulle være bager eller konditor, men da jeg efter folkeskolen begyndte på Rybners i Esbjergs grundforløb "mad til mennesker", indså jeg hurtigt, at der var utrolig mange muligheder for varierende jobs som kok, så det blev dét, siger hun.

Annonce

Fars karbonader

Interessen for at lave god mad er gået i arv fra hendes far, der er mester ud i gode danske egnsretter.

- Jeg elsker min fars karbonader, det bliver bare ikke bedre, og jeg er faktisk ikke så vild med at lave vegetarmad - endnu da, men det kommer jeg snart til, når jeg skal konkurrere igen i Stockholm til Nordisk Mesterskab for kokke, siger hun og ryster lidt på hovedet over, at det proteinrige element i den konkurrence er gule ærter, mens hun tilføjer:

- Jeg er egentlig ikke det store konkurrencemenneske, og jeg er med i Nordisk Mesterskab for kokke ved et tilfælde. Jeg havde ingen anelse om undervejs til konkurrencen DM i Skills, hvorledes jeg lå i feltet, og er bare af den holdning, at jeg yder det bedste, jeg kan, og lidt til, men at jeg også skal nyde at være med undervejs.

Hvad der skal ske i fremtiden, vil Cathrine Ditlevsen ikke spå om. Lige nu handler det bare om at få prøvet en masse og tilegnet sig endnu mere viden indenfor kokkefaget.

Vejen til sølvmedaljen i DM i Skills - obligatoriske elementer i konkurrencen

Anvisninger og obligatoriske elementer til konkurrencen i kokkefaget:

Cathrine Ditlevesen skulle til konkurrencen tilberede hovedret og dessert til 12 personer.

I råvarekurven var det obligatorisk at bruge kalvekam og kalvelever, bacon og ost

På tallerkenen skulle der være to forskellige slags garniture og en stivelse udover tilberedningerne med ialt 280 gram kød

Tjenerne skulle servere maden på henholdsvis fire tallerkener og på et fad

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Isse og hendes Ansager-mand spiller koncerter i Ansager, hvor kærligheden for første gang blomstrede

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Sammenlagt 100 år som brandmænd: Poul og Svend Jørgen har rundet 70 år, men de sørger stadig for trygheden i Agerbæk

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Ølgod

Christian Anneberg takker af som formand: - Jeg er blevet kontaktet af mennesker døgnet rundt, og det har været fantastisk

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Ølgod

Ny tv-aftale sikrer transmission af visse af Nordenskov UIF Volleys ligakampe

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Ugeavisen Ølgod

Flashback fra firserne med Flashdance i Agerbæk

Ugeavisen Ølgod

Dorthe fra Tistrup driver en moderne forretning: Hun har været i gang i 48 år

Ugeavisen Ølgod

Liv og glade dage til Sportsskolen 2021: Fuld fart både ude og inde

Ugeavisen Ølgod

40 år på HTH - med en forkærlighed for Kehlermaskinen

Ugeavisen Ølgod

Dorte tilbagelægger 12.000 kilometer om året på de danske landeveje: Nu skal hun hjælpe folk med sclerose tæt inde på livet

Ugeavisen Ølgod

Trofast mand - med en trofast kone

Ugeavisen Ølgod

Kim får kun 8000 kroner i fast månedsløn, men stort salg drypper på uddeleren: Stor fremgang i lille område

Ugeavisen Ølgod

50 år efter: Kaj var HTHs første medarbejder - og han er der endnu

Ugeavisen Ølgod

To nyudlærte plastmagere hos Primo

Ugeavisen Ølgod

Sådan skal du forholde dig til et flåtbid

Ugeavisen Ølgod

Knud har været brandmand i 42 år, men mangler nye kollegaer: - Det kan gå så galt, at vi ikke kan give borgere og virksomheder trygheden i hverdagen

Ugeavisen Ølgod

Bente er ny i andelskassen

Ugeavisen Ølgod

Kvie Sø: Der er dårlig stil fra SF at skyde på de ansatte

Ugeavisen Ølgod

Tistrups fitnessdronning siger tak og stopper efter 10 år

Annonce