Annonce
Ugeavisen Ølgod

Craig rejser 7000 kilometer over Atlanten til Nordenskov: - Jeg glæder mig til at blive en del af lokalområdet

Craig Marshall (th.) glæder sig til at komme i gang med trænergerningen i Nordenskov. I Canada bliver volleyball ikke dyrket på professionel plan, så det ser han meget frem til. Her er han i en canadisk hal med en kollega. Foto: Robert Photography , www.rphoto.ca
Fra næste sæson er der en ny canadier i front i Nordenskov Volley. 30-årige Craig Marshall overtager roret fra Phil Dixon, der vender tilbage til hjemlandet.

Nordenskov: - Det kom som et chok for mig, at jeg fik tilbuddet om at træne et hold i den danske liga. Jeg er ovenud lykkelig, og jeg vidste med det samme, at jeg ville sige ja, da de tilbød mig jobbet.

Craig Marshall er tydeligvis glad for sit nye job som cheftræner for Nordenskovs volleyherrer NUIF Elite. Over Skype-forbindelsen fortæller den nye volley-træner, at han ikke kan vente med at komme afsted efter sommeren, når turen går fra store Canada til lille Nordenskov.

- Jeg kender ikke så meget til lokalområdet, men jeg har været inde på Google Maps og kigget lidt på de forskellige veje, de flotte huse og naturen i området, og det ser rigtig spændende ud.

Annonce
Craigs far og søster efterlader han i Canada, men her ses han i midten på én af de mange naturoplevelser, som han ynder at begive sig ud i. Det samme håber han at få tid til i Danmark i en lidt mindre skala. Privatfoto

Kæmpe volley-hjerte

Kærligheden til volleyball kommer ikke fra fremmede. Craig Marshalls forældre mødte hinanden på volleyballbanen, og deres fælles interesse er blevet videregivet til næste generation.

- Det har altid været en stor drøm for mig at blive professionel volleyballtræner, så da Phil Dixon skubbede mit navn frem i køen, da der skulle findes ny træner, var det bare fedt.

Og en aftale kom der. For et par uger siden blev Craig Marshall og NUIF Elite enige om de sidste detaljer, som kom i stand efter gode snakke frem og tilbage.- Jeg havde brug for at finde frem til, om det er et godt match og på samme tid få et indblik i, hvordan kulturen er på holdet. Det hele virker dog fantastisk og passer godt til, hvordan jeg er som person, lyder det fra den entusiastiske træner, der overtaget ansvaret fra en mand, der på ingen måde smækker med døren, men i stedet sender store roser i retningen af klubben.

- Jeg har en ven, der er en del af Middelfart Volley, og ham glæder jeg mig til at besøge, når jeg kommer til Danmark, fortæller Craig Marshall. Pressefoto

- Phil fortalte mig, at der er mange passionerede og hjælpsomme mennesker omkring klubben, hvor der er mange, der bidrager til hele Nordenskov-familien. Dem glæder jeg mig til at møde.

Herudover pointerer han, at han ser frem til at videreudvikle den danske stamme af spillere og få det hele til at gå op i en højere enhed med den udenlandske kvalitet, der også er at finde i truppen.

Annonce

Store ambitioner

Målsætningen er klar. NUIF Elite skal være et top fire-hold i den danske liga.

- Vi skal være konsistente mod de bedste hold, og det kræver, at alle omkring holdet lærer at elske spillet endnu mere, siger han og tilføjer:

- For mange er volleyball en sekundær ting ved siden af familien eller arbejdet, men jeg vil alligevel forsøge at presse spillerne til at elske spillet endnu mere. Det skal være mit eftermæle. Folk skal nyde det, de laver. Jeg har selv en stor kærlighed for det, mennesker og sport kan sammen, og jeg håber, at min passion skinner igennem, når folk møder mig.

Nordenskov Volley

Da Nordenskovs volleyhold begyndte at tale om at rykke op i ligaen, var der lang vej til målet.

I foråret 2018 lykkedes det dog at komme med i ligaen. Klubben satsede stort og hentede, med hjælp fra lokale sponsorer, en udenlandsk træner og flere nye, udenlandske spillere.

Allerede i sin anden sæson tilkæmpede holdet sig en sølvmedalje. I den netop overståede sæson blev det til en 5. plads.

Annonce

Nordenskov og Volleyball

Selvom Nordenskov med sine 669 indbyggere ikke lyder af meget, når man er fra Canada, bliver Craig ikke skræmt over udsigten til at bo der. Han har boet i millionbyer i et land, der, målt på areal, er verdens andetstørste. Alligevel er han ikke bange for, at han ikke finder sig til rette i Vardes Kommunes 13. største by.

- Jeg glæder mig til at blive en del af lokalområdet og hilse på de folk, jeg møder. Gjorde jeg det i Canada ville folk kigge underligt på mig eller måske endda råbe ad mig. Sådan tror jeg ikke, at det er i et mindre lokalsamfund som Nordenskov.

Nordenskov volleyhold har fået en ny canadisk træner. Før var det Phil Dixon (tv. med bolde i hånden). Arkivfoto: Jacob Schultz

- Nu har jeg været en del af volleyball-fællesskabet i Canada i mange år, og det er lidt det samme, hvor man er en del af et lille samfund, hvor alle er glade og snakker med hinanden. Det skal nok blive godt og en stor oplevelse.

Allerede nu har Craig Marshall fået styr på boligsituationen. Han har lejet øverste etage i et hus i Nordenskov. Selvom meget af tiden bliver brugt i de danske haller, er planen, at han vil bruge fritiden på at cykle rundt på landevejene og udforske lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Ugeavisen Ølgod

Frustreret Skovlund-forstander i bøn, inden det hele er slut: - Lad os få to normale uger her til sidst

Annonce