Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarksmestre i Ølgod

Jakob Sommer underviser i esport på Ølgod Efterskole. Valgfaget er meget populært og har eksisteret i tre år. Nu er hans første hold i spillet Counter-Strike Danmarksmestre for amatører. Foto: Tatjana Johnsson
Ølgod Efterskole har de seneste tre år tilbudt esport som valgfag. Nu har de Danmarksmestre i gamerspillet Counter-Strike.
Annonce

Ølgod: I Ølgod kan man på efterskolen vælge faget esport med otte skemalagte lektioner i ugen. Nu har skolen fostret Danmarksmestre i gamerklassikeren Counter-Strike, der for alvor vandt frem internationalt i 2012. Holdet, bestående af fem henholdsvis 16 og 17-årige unge mænd, fortæller her om deres store passion for spillet.

- Vores indsats for at kunne vinde Danmarksmesterskabet for amatører i Counter-Strike er holdbaseret, siger Sebastian Klarholt og tilføjer:

- Det handler om at stole på hinanden i forhold til taktik og interne aftaler.

Esport er en sport, fordi den er holdbaseret, og der er et konkurrenceelement. Det er ikke en idræt.

Jakob Sommer, underviser i esport på Ølgod Efterskole

Annonce

Roller, taktik og koncentration

Lukas Cramer begyndte at spille Counter Strike derhjemme for fem år siden.

- Man bliver bedre, som med alt andet, ved at øve sig og se andre spille kampe, siger han.

- Vi skal kunne udfylde de roller, vi har øvet op til en kamp, siger Rasmus Clausen.

Annonce

Altid mere potentiale

Selvom drengene 'kun' er Danmarksmestre for efterskoler og andre amatørhold, så er de både stolte og glade for sejren, hvor man spiller bedst ud af tre baner, og hvor det gælder om at komme først til 16 runder.

- Vi kan altid blive bedre til Counter-Strike - både med taktikken og kommunikationen, siger Mads Thomsen.

- Det handler også altid om at optimere koncentrationen, lyder det fra Jonas Hoff.

Om de unge mænd fortsætter med at spille sammen som hold i fremtiden, ved de ikke, men Counter-Strike tror de aldrig, at de holder op med at spille.

Danmarksmestrene for amatører i Counter-Strike kommer fra Ølgod Efterskole. Fra venstre er det: Jonas Hoff, Rasmus Clausen, Sebastian Klarholt, Mads Thomsen og Lukas Cramer. Foto: Tatjana Johnsson
Om Counter-Strike vennerne her - fra venstre Jonas Hoff, Lukas Cramer, Rasmus Clausen, Mads Thomsen og Sebastian Klarholt - fortsætter som hold i fremtiden, vides ikke, men spillet slipper de ikke foreløbig. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce