Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarkspremiere i Ølgod på en fotografisk vandreudstilling om bæredygtighed og miljø

Fotojournalist Daniel Rye er aktuel i Ølgod fra den 23. august med en foto- og lydudstilling om miljø og bæredygtighed med udgangspunkt i Afrika. Arkivfoto: Joan Karlsen.
Hvordan står det til med bæredygtighed og miljø i handels- og erhverslivet i Ølgod? Ugeavisen tager pulsen på, hvad der allerede forhandles i byen, og taler med erhversdrivende om emnerne.
Annonce

Ølgod: Foto- og lydudstillingen "Mens vi venter" er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza - en fattig bondefamilie i Malawi i Afrika.

Udstillingen har Danmarkspremiere i Ølgod den 23. august og vises offentligt udenfor i Nygade, så alle forbipasserende kan se den. Udstillingen skildrer en families hverdag og frygt for overlevelse på grund af dårlig høst, skiftende klima med ustabilt vejr og morgendagens frygt for at skulle forlade deres hjem. - "Mens vi venter" er et udtryk for den ventetid før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand. Mere og mere ustabilt vejr gør, at tørkeperioderne bliver længere og regntiden kort og voldsom. Landmændene i Malawi og Afrika syd for Sahara har derfor svært ved at dyrke deres marker optimalt og bliver afhængige af nødhjælp for at overleve, siger Daniel Rye i en pressemeddelelse. Udstillingen stiller også spørgsmål ved, hvad gør vi lokalt for at sikre miljøet og klodens ressourcer, og så er det oplagt at starte ved os selv, hvad gør vi lokalt for at være bæredygtige og miljøvenlige? Ølgods erhvers- og handelsliv har forlængst forstået alvoren og forhandler bæredygtige og miljøvenlige produkter.

Vi ved det godt, at miljø og bæredygtighed hænger sammen kloden rundt for ikke at opbruge ressourcerne. Fotoudstillingen i Ølgod "Mens vi venter", tager emnet op. PR-Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce