Annonce
Ugeavisen Ølgod

De har solgt fire grunde på fire dage: Der er kommet rigtig gang i salg af sommerhuse

Thomas Friis Larsen, Claus Lützen og John Hebo Christensen kan glæde sig over, at der atter er gang i grundsalget ved Kvie Sø. Foto: Morten Nielsen
I de seneste otte år er der kun solgt to sommerhusgrunde ved en udstykning. Men så gik et selskab målrettet ind med salgsarbejde. Nu går det meget hurtigere.
Annonce

Kvie Sø: Siden finanskrisen for alvor blev mærkbar i 2009/ 2010, har der ikke været meget gang i salget af sommerhusgrunde ved en udstykning ved Kvie Sø - et rekreativt område ved Ansager. I lange perioder har det stået helt stille.

Men nu har et selskab købt udstykningen Sømosen af Jens Kristian Bjerg, der er indehaver af Nørre Nebel Entreprenørforretning.

Der er 26 ubebyggede grunde - eller rettere  sagt var.

Det er selskabet Udlejningshuse ApS, som er ejet af Thomas Friis Larsen i Rødding, som har købt udstykningen og nu sat ind med et salgsfremstød.

Det er gået rigtig godt.


Vi har set, at salget er kommet i gang i ved Vesterhavet. Nu har det bredt sig til Kvie Sø.

Ejendomsmægler Claus Lützen


- På de første fire dage har vi solgt fire grunde, siger Thomas Friis Larsen om denne efterårsferie.

Så nu er der 22 grunde tilbage.

Det er Onlinemægleren ved Claus Lützen, der har solgt grundene. Claus Lützen er desuden ejendomsmægler i Blåvand.

- Vi har set, at salget er kommet i gang i ved Vesterhavet. Nu har det bredt sig til Kvie Sø, siger Claus Lützen.

Han pointerer dog, at priserne på sommerhuse stadig ikke er tilbage på niveauet fra før finanskrisen. Hverken ved kysten eller ved Kvie Sø.

Annonce

Meget billig grund

En af de grunde, der er solgt i efterårsferien, har været billig. 79.000 kroner for små 1400 kvadratmeter. Oven i kommer tilslutninger, som koster cirka 70.000 kroner.

En anden grund på samme størrelse er solgt til 349.000 kroner. Her er der så udsigt over søen. Udgifterne til tilslutning er de samme.

Det er billigere at købe ved søen end ved Vesterhavet, og John Helbo Christensen, som er kunderådgiver i udlejningsbureauet DanCenter, har været med på råd over for køberne.

Langsomt salg

  • Der har ikke været meget gang i salget. I 2015 havde Jens Kristian Bjerg 28 grunde til salg.
  • Det tal var reduceret til 26, da udstykningen skiftede ejer for et par uger siden. Der er altså solgte to grunde på fem år.
  • Jens Kristian Bjerg solgte slet ingen grunde i perioden fra 2012 til 2015.

Han oplyser, at det kan give bedre fortjeneste at købe et sommerhus ved Kvie Sø og så leje ud, fordi priserne på husene er lavere. Så meget lavere er lejeindtægerne så til gengæld ikke, og Kvie Sø er et efterspurgt område blandt lejerne, oplyser John Helbo Christensen.

Det skyldes ikke alene naturen. Også nærheden til Legoland i Billund er et plus, pointerer John Helbo Christensen. Der er cirka 25 km til Billund.

Salgsfremstødet varede fra mandag til torsdag, og lørdag er der atter gang i målrettet salg ved Kvie Sø, oplyser Thomas Friis Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce