Annonce
Ugeavisen Ølgod

De har tændt lys i 40 år: Bent og Jytte brænder stadig for hinanden og deres elvirksomhed

De unge i familien, Bjørn og Majken Rasmussen, er klar til at overtage BR-El, nu hvor Bent og Jytte kan fejre 40 års jubilæum og 40 ansatte i fire BR-El afdelinger i henholdsvis Ølgod, Grindsted, Varde og Ansager. Foto: Tatjana Johnsson
Bent og Jytte kan fejre 40 års jubilæum med deres virksomhed BR-El, der i dag består af fire afdelinger med 40 ansatte i Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager. Et generationsskifte er på vej.
Annonce

Ølgod: Jytte og Bent Rasmussen mødte hinanden sådan for alvor til et teltbal i Ølgod, da de var bare 18 og 19 år gamle. De har været tændt lige siden - både på hinanden og omkring deres elvirksomhed, BR-El, der den første juli runder 40 år.

- Jeg er udlært elektriker og elinstallatør og overtog mesters, Franks Andersens, virksomhed i 1980, på Bøgevej, som i dag er billardklub, siger Bent.

Annonce

Madpakker på loftet

I alle årene har Jytte passet både telefoner og butik.

Jytte Rasmusssen fortsætter gerne et par år endnu i BR-El med både administration og buktikssalg. Foto: Tatjana Johnsson

- Dengang sad vores ansatte i vores private køkken ovenpå butikken og spiste deres madpakker. Der har altid hersket en familiær ånd i firmaet, siger Jytte og tilføjer:

- Jeg har også næsen nede i alt det administrative omkring forretningen, der har ekspanderet over årene, siger hun.

BR-El gennem fire årtier

  • Firmaet startede på Bøgevej i Ølgod, som i dag er billardklub.
  • Flyttede i 1986 til Jernbanegade, hvor BR-EL overtog en gammel isenkrambutik (Brandt Madsen).
  • De fortsatte i nogle år med både isenkram og el-artikler, for derefter kun at have el-artikler.
  • I år 1992 købte BR-El eksisterende el-forretninger i Ølgod og lagde sammen med deres egen.
  • I år 2000 byggede de og udvidede butikken til det dobbelte.
  • I år 2011 købte BR-El  ”Det Gamle Posthus”, da de manglede lagerplads.
  • I 2013 Købte Bjørn en andel i BR-EL A/S, og derefter købte de sammen Kristian Gyllings andel af Ansager El.
  • Ansager El havde Bent og Bjørn sammen med Jørgen Kristensen indtil 2015, hvor de slog det hele sammen til ét firma, stadig med Jørgen Kristensen som kompagnon.
  • Samme år købte de Bjørn Rasmussens tidligere læreplads ”Kristian Møller Pedersen A/S” i Grindsted.
  • I år 2018 købte de El-firmaet C. Erichsen & Søn i Varde.
Annonce

Udvidelser undervejs

I dag har BR-El 40 ansatte og afdelinger i både Varde, Grindsted og Ansager. Mange ansatte er fortsat i firmaet efter endt læreplads.

- Vi har mange forskellige kunder både i industrien, landbruget og private, og vi servicerer flere kommuner med blandt andet installationer i offentlige bygninger, siger Bent.

Lige nu har BR-El blandt andet travlt på det nye demenscenter i Ølgod.

- Der bygges med indlagt lys, der skifter farve i løbet af et døgn, og det er smart, fordi beboerne bliver roligere, siger han.

Jytte har ingen planer de næste fire år om at stoppe. Anderledes ser det ud for Bent.

- Jeg regner med til årsskiftet at stoppe helt i forretningen og kaste mig over mit årelange bijob, siger han med et stort grin, fordi han er biavler i fritiden.

Annonce

Generationsskifte Bent, Bjørn og Birger?

Bent og Jyttes søn, Bjørn Rasmussen, og hans højgravide hustru, Majken Kaldahl Rasmussen, har ved årsskiftet overtaget forretningen.

Overtagelsen har længe været planlagt og undervejs, siger Bjørn Rasmussen.- Jeg kommer jo også til at skulle på barsel, så det er dejligt, at Jytte kan være barselsvikar, siger Majken, der står for både bogholderi og marketing.

- Nu skal I bare koncentrere jer om, hvad den lille skal hedde. Nu der der jo en Bent og en Bjørn i firmaet, så forventer jeg, den lille ny skal hedde Børge eller Birger, siger den kommende bedstefar Bent og slår en latter op, alt imens Majken ryster på hovedet.

Bent Rasmussen synes, tiden er fløjet i forbindelse med virksomhedens 40 års jubilæum. Han glæder sig til at gå på pension og få mere tid til sit bijob som biavler. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi glæder os til et basserallegilde i det omfang, det nu kan lade sig gøre i en tid med Covid-19, men følg med på sociale medier og i ugeavisen i forhold til lancering af en reception, siger Bent Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce