Annonce
Ugeavisen Ølgod

De store elever skal gå i skole samtidig med de små

Kommunaldirektør Mogens Pedersen forventer klart, at alle de store folkeskolelever skal møde op på skolen igen den 18. maj. Lige nu bliver der fundet borde frem fra kældre og tænkt i blandt andet lokaler, lærerkræfter, rengøring og afstandskrav. Arkivfoto: Martin Ravn
Glem alt om eftermiddagsskole. Den kollektive trafik og rengøringen skal hænge sammen med skolegangen. Det betyder, at de store og små elever kommer til at gå i skole sideløbende i Varde Kommune.
Annonce

Varde Kommune: Der bliver arbejdet på højtryk på skoleområdet i Varde Kommune lige nu, så alt kan blive klar til de store elever.

Det er kommunaldirektør Mogens Pedersens klare forventning, at alle skolerne åbner for de store elever mandag den 18. maj, og de skal i skole fra morgenen - som de plejer.

Nogle kommuner taler om skole for de mindste elever om formiddagen og de største om eftermiddagen. I Varde Kommune bliver undervisningen sideløbende.

- Ellers løber vi ind i problemer med både rengøring og den kollektive trafik, siger kommunaldirektøren.

I direktionen er de også enige om, at opstarten skal være på samme måde alle steder. Så vilkårene for eleverne på de forskellige skoler bliver nogenlunde ens.

Annonce

Flere skoleborde

Afstandskravet mellem eleverne på en meter gør det lettere at rumme flere i hvert klasselokale, end det er lige nu med de mindre elever. Så på lokalefronten ser det bedre ud end ved det tidligere afstandskrav på to meter.

Og der, hvor eleverne ikke kan være på skolen, skal kommunen ud at se, om der er lokaler i nærheden, der kan bruges.

Ellers er udfordringen skoleborde, så de kommende dage skal der blandt andet kigges i kældre efter dem. Hver skoleelev skal sidde ved eget bord, så der er brug for en del borde nu.

- Den største udfordring, som jeg ser det lige nu, det er rengøring, og det er skoleborde, lyder det fra Mogens Pedersen.

Annonce

Skoletiden følger

Når der er styr på lokaler og borde, bliver det muligt at se på, hvordan skoletiden bliver for de store elever.

- Det tør jeg ikke give et bud på endnu, siger Mogens Pedersen.

Det mindre afstandskrav har også positiv indvirkning på de lærerkræfter, der er brug for. Men der er brug for flere end normalt, fordi undervisningen skal foregå i flere lokaler. Varde Kommune har igennem nogle uger søgt efter pædagogisk personale, og det har givet resultat.

- Vi har 82 i puljen, så der er vi rigtig godt kørende. Det gør, at jeg ikke er så bekymret, når vi taler lærerkræfter, siger Mogens Pedersen.

Han er glad for, at de store elever nu også kan komme i gang igen på skolerne, og så arbejder de på højtryk for at gøre det hele klar til den 18. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce