Annonce
Ugeavisen Ølgod

Demens og dårlig hukommelse kan afhjælpes ved træning

De står klar til at hjælpe med træning af hukommelsen. Mette Mortensen, teamleder og fysioterapeut i Træning og Rehabilitering i Ølgod sammen med kollega, fysioterapeut Line Østergaard Sørensen. PR-Foto
I Ølgod er der tilbud om træning til alle, der gerne vil holde hjernen frisk
Annonce

Ølgod: "Til dig, der gerne vil holde hjernen frisk" er overskriften på et træningstilbud til demente i Ølgod.

- Det er endnu ikke lykkedes at få rekrutteret et hold i Ølgod, så nu prøver Varde Kommune at starte noget op i Ansager efter påske, siger Mette Mortensen, teamleder i Træning og Rehabilitering i Varde Kommune og tilføjer:

- Vi håber det lykkes, og er fortsat interesserede i at starte hold op i Ølgod, hvis eller når, der kommer henvendelser.

Varde Kommunes træningstilbud tager udgangspunkt i anbefalinger fra sundhedsstyrelsen, hvor det handler om intensiv fysisk træning og kognitiv træning samt dual-task træning.

- Dual-task træning betyder, at man multitasker med fysiske opgaver, at man for eksempel i en rundkreds kaster bolde til hinanden på skift, mens man skal huske hvilken måned i kalenderen, man er nået til, siger Mette Mortensen.

Kun fantasien og funktionsevnen sætter grænser for, hvilken fysisk aktivitet mennesker med demens kan udføre, og hvor aktiviteten kan foregå.

- Der er evidens for, at fysisk aktivitet kan forbedre eller stabilisere den kognitive funktion hos mennesker med mild demens, så jo før man erkender, at der er et problem jo bedre for den fortsatte sundhed, siger hun.

Hold hjernen frisk - lyder det fra Varde Kommune, der vil være demensvenlig

10 tegn på demens:

- Glemsomhed

- Besvær med at udføre velkendte opgaver

- Problemer med at finde ord

- Forvirring vedrørende tid og sted

- Svigtende dømmekraft

- Problemer med at tænke abstrakt

- Vanskeligheder med at finde ting

- Forandringer i humør og adfærd

- Ændringer i personlighed

- Mangel på initiativ

Kilde: www.Videnscenterfordemens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce