Annonce
Ugeavisen Ølgod

Demente venter på en tur i nye cykler: Corona og mangel på frivillige har stået i vejen

De to splinternye el-passagercykler, som har stået stille i Ansager på grund af corona og fordi, at der har manglet nogle til at cykle dem. Foto: Ansager Plejecenter
Demensforeningen Skovlund/Ansager har skaffet to nye cykler til at køre demente og plejebeboere. Men cyklerne har stået stille på grund af corona og mangel på frivillige

Ansager: To dyre og smarte el-passagercykler står klar i Ansager. Til at køre ud i foråret med demente, plejehjemsbeboere og alle andre i byen og området, der kunne have glæde af en rask og frisk cykeltur i omegnen af Skovlund/Ansager.

Cyklerne kom i slutningen af 2020. Og på en prøvetur har de straks bevist, hvor gode de er, og hvor stor glæde demente og andre, der ikke selv kan cykle, kan have af at få en tur i dem.

Alligevel har cyklerne stået stille indtil nu. Og de demente og andre i Ansager og omegn, der kunne få glæde af at få en tur i de nye cykler, venter stadig.

Annonce


Vi mangler frivillige, der kan og vil cykle dem

Britta Buhl, teamleder, Ansager Plejecenter


- Da cyklerne kom, var der coronarestriktioner og ingen adgang til for eksempel plejehjemmet. Foreninger måtte heller ikke holde møder. Så det er først nu, at det lysner, og vi igen kan mødes og komme ud at cykle i små grupper, forklarer Karsten Madsen fra Demensgruppen i Skovlund/Ansager.

Ramt af restriktioner

Det er Demensgruppen Skovlund/Ansager, der har taget initiativet til at få cyklerne til Ansager og har søgt om og fået bevilget penge til dem fra en pulje under sundhedsministeriet.

Plejecentret i Ansager har så sagt ja til at stå for opbevaringen, og her havde man også glædet sig til at kunne benytte sig af de nye cykler på ture med plejehjemmets beboere. Men det er heller ikke sket. Endnu.

-Indtil nu har det været for koldt, og vi har manglet frivillige til at cykle dem. Det skyldes blandt andet, at der har været restriktioner for at bruge frivillige på plejehjemmet, og så har vi heller ikke haft lov til at bruge frivillige til cyklerne, forklarer Britta Buhl, der er teamleder på plejecentret i Ansager og også aktiv i demensgruppen.

Annonce

Frivillige kan ringe

Restriktionerne for frivillige på plejehjem i Varde Kommune er dog nu ved at blive lempet, og med foråret og det varmere vejr er Britta Buhl nu ivrig efter at få gang i de nye cykler.

- Vi opfordrer derfor alle, der har lyst til at bruge lidt tid en eftermiddag eller måske aften på at cykle en tur med nogle af vores beboere i de nye cykler og eventuelt også tage en kop kaffe og lille snak med dem bagefter, til at melde sig, siger hun og anbefaler, at man kan ringe til hende  til hovednummeret på plejecentret.

Annonce

Kan bruges af alle

Som Karsten Madsen understreger Britta Buhl dog, at de nye cykler ikke kun er forbeholdt plejehjemmets beboere. De skal være til glæde for alle ældre og andre borgere, der ikke selv er så godt cyklende i Skovlund/Ansager-området. Derfor kan alle nu komme og låne en af de nye cykler på plejehjemmet.

- Jeg kan fortælle fra mine kolleger, der har prøvet cyklerne, at de er fantastiske og lette at køre. Så det gælder bare om at komme i gang nu, slutter hun.

De to nye passagercykler i Ansager er eldrevne. Den ene har plads til to passagerer, den anden kan have en kørestol med.

Købet af cyklerne er støttet af en pulje under Sundhedsministeriet.

Det er Demensgruppen i Skovlund/Ansager, der har søgt om støtte til og køb af cyklerne. Demensgruppen ejer derfor cyklerne, men Plejecentret i Ansager står for opbevaringen af cyklerne og kan også bruge dem.

Er man interesseret i at cykle beboere på plejecentret, kan man kontakte Britta Buhl på plejehjemmets hovednummer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Annonce