Annonce
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Kammeraterne Saimen Poulsen og Kenneth Madsen har lystfisket i mange år. De er vilde med at fiske ved Lysfiskergården i Roust ved Årre. Foto: Tatjana Johnsson
Interessen for at lystfiske er steget i takt med at pandemien strammede sit greb midt i marts. Mange har fået øjnene op for det gode ved oplevelser i naturen, der nemt kan deles sammen. Det mærker kommunens mange put and take- og fiskesøer.
Annonce

Roust: Lystfiskeri er populært. Fiskeristyrelsen oplyser på deres hjemmeside, at man i marts, april og maj 2020 har solgt i alt 78.283 lystfisker-årstegn, hvilket er en stigning på 20 procent sammenlignet med 2018 0g 2019.

Annonce

Saimen og Kenneth forstår godt populariteten

Kammeraterne 40-årige Saimen Poulsen og 35-årige Kenneth Madsen, begge fra Gørding, forstår godt populariteten omkring lystfiskeri. Det er en hobby, de har dyrket i mange år. De kommer mange steder rundt omkring ved fiskesøer, men Lystfiskergården i Roust er en af favoritterne.


Det her er da bare den mest afslappende form for hobby.

Saimen Poulsen, 40-årig lystfisker


- Det er  en hyggelig måde at mødes med en kammerat på. Vi får et par øl og får snakket, siger Kenneth Madsen, og Saimen Poulsen tilføjer:

- Og så er det her da en afslappende hobby, som det nok kan ses, og det er skønt at være udenfor.

Kenneth Madsen er denne lørdag morgen ude for at fange stør i catch and release søen ved Lystfiskergården Roust. Foto: Tatjana Johnsson

Saimen og Kenneth var allerede ved Lystfiskergården i Roust klokken halv fem - ved solopgang på en lørdag. Denne dag fisker de efter stør i den store catch and release sø (fang og sæt ud igen), hvor den største fangst indtil videre har været på 80 kilo.

Rammerne er sat i Roust til at komme ud med snøren.

Kom i gang med at fiske

  • Mange steder i statslige naturområder i Danmark er der fri fiskeri i søer og vandløb.
  • Vil man ud og forsøge sig med at lystfiske, udover de populære put and take søer, kan man begynde med at kigge på Miljøministeriets hjemmeside; udinaturen.dk
  • På siden findes en oversigt over statslige og kommunale steder, hvor fiskesnøren frit kan sættes i vandet.
  • Det er gratis for seniorer og børn under 18 år at fiske.
  • Alle andre skal købe fisketegn.
  • Indtægterne fra salg af fisketegn går til fiskepleje.
Saimen Poulsen står gerne op inden solen på en lørdag morgen, når han skal ud og fiske. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce