Annonce
Ugeavisen Ølgod

Dyrlægens rejetips:

Louise Rytter Juhl fra Skovbjerg Dyrlæge Team i Glejbjerg kommer med gode råd, inden du tager hunden med på rejse. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hvad enten snuden styres mod rejse i bil, tog, færge eller fly, er der forholdsregler og krav, man som hundeejer skal opfylde.
Annonce

Glejbjerg: Louise Rytter Juhl fra Skovbjerg Dyrlæge Team i Glejbjerg er smådyrsdyrlæge, her er hendes råd til at rejse med firebenede:

- Kontakt altid din dyrlæge inden afrejse, da der er forskellige love, regler, sygdomme og vacciner gældende fra land til land.

- Husk at medbringe hundepas, det søger man om via borger.dk, og få vaccinationer hos dyrlægen mindst 21 dage før afrejse.

- Uanset transportmiddel, og hvor turen går hen, skal du beskytte din hund mod bid og stik fra parasitter og insekter. Der findes nemlig mange alvorlige parasitoverførte sygdomme i udlandet både flåtbårne, sygdom fra sandfluer og hundemalaria. Din dyrlæge kan hjælpe dig med at vælge den rette parasitbehandling, der nedsætter risikoen for sygdomme.

- Det er en god idé at medbringe foder og vand til hunden på rejsen. Tag eventuelt hundens mad med hjemmefra, så undgår man dårlig mave.

- Der er forskellige lovkrav om transport af kæledyr fra land til land, i Sverige skal hunden være sikret under kørslen med en specialsele eller i transportkasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce