Annonce
Ugeavisen Ølgod

Efterskoleelever på Øse indspillede sang med kendt musiker

Eleverne kom forbi på skift i Carstens medbragte studie, og indspillede deres egen sang.
Sangskriver og musiker Carsten Lykke lagde vejen forbi musikeleverne på Øse Efterskole.
Annonce

Øse: Carsten Lykke, kendt fra bandet Ibens, kørte vestpå for at undervise 28 musikelever på Øse Efterskole i sangskrivning og sætte fokus på, at sangskrivning er et job, som kræver betaling. Det skriver Koda i en pressemeddelese.

Det var musiklærer og viceforstander på Øse Efterskole Michael Schweigler, der havde ansøgt musikrettighedsorganisationen Koda om workshoppen.

Sangskriver og musiker Carsten Lykke, kendt fra bandet Ibens, gæstede Øse Efterskole til en workshop om sangskrivning. PR-foto

Mødet med Carsten Lykke startede med et lille intimt foredrag, hvor Carsten Lykke både spillede lidt af sine egne sange, men også snakkede med eleverne om rettigheder, streaming og indtjening i forbindelse med musik og derefter mere konkret om, hvordan man skriver egne sange. Herefter gik eleverne ud i fire forskellige bands, som så arbejdede med de input, de havde fået i forhold til harmonier, tekst og melodi for at få skrevet deres egne sange.

Annonce

To gange i studiet

De fire bands kom forbi på skift i Carsten Lykkes medbragte hjemmestudie af to omgange. I første runde indspillede de musikken. Herefter gjorde de tekstarbejdet og melodierne færdige og kom så i studiet igen for at indspille vokaler.

- Jeg er ret sikker på, at de fik mærket på egen krop, hvor stort et arbejde der ligger bag den musik, de almindeligvis bare hiver ned fra nettet. For selvom vi bare lavede en demo, så kunne jeg se, hvor meget der var på spil for dem, da vi gik i gang med at indspille, siger Carsten Lykke i pressemeddelelsen.

Undervejs i workshoppen fik Carsten også nogle gode individuelle snakke med eleverne, som havde en masse spørgsmål i forhold til deres eget musikalske liv. Flere af dem er allerede selv godt i gang med at skrive deres egne sange, og havde derfor brug for at få lidt gode råd til hvordan de kommer videre med det arbejde.


Jeg er ret sikker på, at de fik mærket på egen krop, hvor stort et arbejde der ligger bag den musik, de almindeligvis bare hiver ned fra nettet.

Musiker Carsten Lykke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce