Annonce
Ugeavisen Ølgod

Efterskolerne slår rekord med antal elever

Efterskoler er populære som aldrig før. Over 30.000 unge har tilmeldt sig dette skoleår, og det er rekord. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Danmark: 30.069 unge mennesker går på en af landets 240 efterskoler. Det er ny rekord i efterskolernes historie. Sidste år startede 29.206 elever på efterskole. Det viser en optælling blandt alle landets efterskoler, oplyses det på efterskolerne.dk.

Efterskoler

En undersøgelse foretaget af konsulentfirmaet Moos-Bjerre & Lange fra 2017 viser, at elever fra efterskolens 10. klasse har 16 procent mindre risiko for at afbryde gymnasiet og 11 procent større sandsynlighed for at have gennemført en ungdomsuddannelse efter fem år.

- Det er tal, der gør mig både stolt og meget glad. At så mange unge og deres forældre prioriterer et år med fællesskab og faglig fordybelse er en stor tillidserklæring til alt det, vi arbejder med på efterskolerne, siger Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne og tilføjer:

- Tallene viser også, at danske unge ønsker den robusthed og afklaring, som et år på efterskole giver. Det har samfundet også gavn af i en tid, hvor mange unge føler sig pressede af alle de valg, de skal forholde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Retroguld i Storegade

Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce