Annonce
Ugeavisen Ølgod

En enestående efterskole tager form

Peter Fog og Stine Tryk faldt begge pladask for de gamle Tippen-bygninger, da de så dem. Foto: Jon Tolstrup Jensen

En specialefterskole for elever med downs syndrom, autisme og hjerneskader tager lige så stille form i området ved Ansager og Kvie Sø.

Annonce

Kvie Sø: Drømmen om en ny efterskole for unge med Downs syndrom, autisme og hjerneskader rykker nærmere.

Den 8. september er der arbejdsdag ved den nye skole for alle interesserede, så Kvie Sø Efterskole kan blive vist frem ved Efterskolernes dag den 30. september.

- Processen går stille og rolig fremad. Vi vidste fra start af, hvordan det kunne tage tid, men vi har taget tingene i den rigtige rækkefølge, siger Peter Fog, der er formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole.

Stine Tryk, der også sidder i bestyrelsen for den kommende efterskole, er særligt spændt på Efterskolernes dag, da det er en god indikator for interessen.

- Det bliver spændende. Det er her, vi uddeler de første tilmeldingsblanketter. Vi håber, at kommende elever kan falde ligeså pladask for stedet, som vi gjorde det, siger Stine Tryk.

Kvie Sø Efterskole håber at kunne åbne til skoleåret startende i august 2019.

Stine Tryk viste rundt i bygningerne sammen med Peter Fog. Foto: Jon Tolstrup Jensen
Annonce

En nytænkning af efterskolen

Kvie Sø Efterskole leder stadig efter sin første forstander, men henover efteråret vil jagten på den helt rette kandidat blive intensiveret.

- Vi skal have en forstander, der lever og ånder for efterskoletanken, men der også har viljen og lyst til projektet, siger Peter Fog.

I alt håber efterskolen at tage imod omkring 50 elever det første år, mens det tal indenfor en periode på fire år gerne skulle nå 80 elever.

For eleverne handler efterskolelivet om at finde sig selv, mens de stadig er i et sikkert og trygt miljø. Derfor har Kvie Sø Efterskole også gjort sig tanker om den obligatoriske fællesspisning i en spisesal.

- Vi påtænker, at man tænker efterskolen anderledes, så man forholder sig til de elever, der er på gangen og ikke hele skolen. Vi har at gøre med en gruppe af elever, hvor alle ikke fungerer optimalt i store forsamlinger, så det prøver vi at tage højde for, siger Stine Tryk.

Der vil i alt blive op mod 84 sovepladser på efterskolen, når alt står klar og er endeligt færdigbygget.

Der er allerede kunst på væggen fra tidligere. Foto: Jon Tolstrup Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce