Annonce
Ugeavisen Ølgod

En familieferie fik padelbane til Agerbæk

Jonas Petersen var på ferie med Brian Bjerregaard og familien, hvor de blev helt vilde med at spille padel, der er en krydsning mellem squash og tennis, nu har de været med til at få en padelbane til Agerbæk. Sporten er meget populær i hele Europa. Især i Spanien. Foto: Tatjana Johnsson
Padel er blevet det nye sort, når det gælder sport. En krydsning mellem squash og tennis. Nu kan den populære sportsgren dyrkes i Agerbæk.
Annonce

Agerbæk: En ny padelbane, en nystartet løbeklub og et nyt samarbejde med skolen i den nye hal ved siden af det nye bibliotek. Der sker rigtig meget i Agerbæk, hvor målet er et fælles motions- og kulturfællesskab, der gør en forskel for byens cirka 1500 borgere.

Motion er for alle og giver et godt fællesskab i byen oveni i sundhed og trvisel, ifølge Anders Schmidt, der er formand for Agerbæk SF. Den lokale idrætsforening. Foto: Tatjana Johnsson

- Det er vigtigt at have et godt liv med motion, der favner bredt, det giver trivsel på flere niveauer, siger formand for Agerbæk Idrætsforening, Agerbæk SF, Anders Schmidt.

Padelbaner

I Varde er der en padel-bane, men inden 1. november er det meningen, at bane nummer to også er klar. I Oksbøl er der også planer om en padel-bane ved Sportspark Blaavandshuk.

- Vi har lige fået indviet vores nye padelbane i Agerbæk, og vi mærker en stor interesse for sporten, som er en populær krydsning af tennis og squash, siger han.

Annonce

Trekøveret bag padel i Agerbæk

En ferie. En ide.

- Vi var på familieferie på Lanzarote for et par år siden, Brian Bjerregaard og jeg, hvor vi prøvede at spille på en padelbane, siger Jonas Petersen, der også har fået Jesper Bertelsen med i trekløveret, der har skaffet penge til at få bygget banen.

Brian Bjerregaard og andre sponsorer har været med til at gøre drømmen om en padelbane til virkelighed i Agerbæk. Her overrækkes et sponsorat til Agerbæk SF repræsenteret ved Anders Schmidt. Foto: Tatjana Johnsson

- Så vidt jeg er orienteret, er padel den mest populære sport i Spanien i dag, og det kan jeg godt forstå, for det er virkelig sjovt at spille, siger Jonas Petersen og tilføjer:


Så vidt jeg er orienteret er padel den mest populære sport i Spanien i dag, og det kan jeg godt forstå, for det er virkelig sjovt at spille.

Jonas Petersen


- Herhjemme breder sporten sig også med lynets hast.

En sport med lynhurtig udbredelse

Dansk Padel Forbund oplyser på deres hjemmside at der i Danmark er registreret følgende:

51 baner i klubber og 140 baner i centre.

I alt er der 191 baner fordelt på 100 lokationer.

Desuden er der kendskab til 73 projekterede baner, som åbner indenfor det næste år.

Vil man have sine baner registreret, skal man udfylde en formular på Dansk Padel Forunds hjemmeside. Eneste krav er, at banen skal være offentlig tilgængelig.

Padelbanen er blevet officielt indviet, og man kan fremover booke sig ind på den og låne padelketchere.

- Det skal nemlig ikke være dyrt at starte op, når man vil se, om sporten er noget for en, siger Jesper Bertelsen, og tilføjer:

Jesper Bertelsen glæder sig til at få udbredt kendskabet i Agerbæk til padel. Han er en af initiativtagerne til den nye padelbane, der lige er blevet indviet. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi glæder os til at promovere padel i byen og få udbredt interessen både på skolen og internt i idrætsforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce