Annonce
Ugeavisen Ølgod

Engelbrecht: Hele byen er med til Mariefestival

Guitaren er i granit, og det er musikeren Ib Grønbech, som mange måske kender fra hittet "Peter lå i telt", der har fremstillet den til Helge Engelbrecht og Mariehaven. Foto: Karina Øhlenschlæger
Uden de frivillige og byens velvilje, kunne der ikke være en Mariefestival, som i tre dage sætter fut i Ansager.

Ansager: Indgangspartiet i brugsen, Vingaarden, torvet, telte, kirken og selvfølgelig Mariehaven er blandt de 15 lokationer, der huser 22 scener, når der er Mariefestival i Ansager.

Fra fredag den 30. august og de to kommende dage oversvømmes byen af musik, lige fra solister til store kor og bands er med.

Det er sjette gang, festivalen finder sted - der var pause sidste år. Ideen opstod, da Helge Engelbrecht fik en snak med Britta Buhl fra idrætsforeningen til sommerfesten. De fik sig en god snak.

- Vi erstattede sommerfesten med en festival, vi håbede, at alle ville være med. Fordelingen var, at idrætsforeningen skulle tage sig af det i gaderne, så søger vi for musikken, siger Helge Engelbrecht, der trækker på sit og sit bands kæmpe netværk i musikbranchen.

I dag er også borgerforeningen og byudviklingsrådet med bag festivalen.

Mariefestival

Finder sted fra fredag den 30. august til og med søndag den 1. september.

Officiel åbning er på torvet i Ansager fredag klokken 16 - klokken 15.30 går man i optog fra Mariehaven.

Der er 22 scener rundt om i byen - lige fra Mariehaven til indgangspartiet i brugsen.

Der er entre til Mariehaven, der kan både købes dagsbilletter og armbånd til alle dage.

Mere end 500 musikere deltager, og der spilles mere end 200 koncerter.

Program med mere på mariefestival.dk

Nye navne

Både lokale og landskendte navne optræder til festivalen. De største navne spiller på de store scener i Mariehaven, hvor der er entre, men der også rig mulighed for at møde god musik ude i byen på de gratis scener. Ideen er, at Ansager forvandles til en stor musikfest.

Et af de nye navne inden for dansk musik, man kan opleve til festivalen, er Rikke Thomsen, der synger på "synnejysk" og hvis sang "Åltins Koldt i København" er set mere end 110.000 gange på Facebook. Helge Engelbrecht kontaktede hende, efter han så hende i morgentv, og inviterede hende til Mariehaven.

- Hun bliver stor, spår han og siger, at han synes, det er sjovt at være med til at udvikle musik.

Også flere lokale bands er med og spiller til Mariefestival.

Annonce

500

Her en uge før Mariefestival er der solgt omkring 500 billetter til festivalen, og det glæder Helge Engelbrecht, der synes, at festivalen har fundet et godt i leje i forhold til, hvad byen kan mønstre af frivillige, for det kræver mange hænder at få festivalen til at køre.

- Der er mange frivillige, det er byens fest, og vi udvikler den i fællesskab. Vi vil have alle med, så vidt vi kan, siger Helge Engelbrecht.

Til sammenligning kommer der 1500 gæster til "Sommersang i Mariehaven", så de to begivenheder er meget forskellige.

Mariehaven set oppefra - Helge Engelbrecht er klar til at inddrage haven og hele Ansager i Mariefestivel. Foto: Karina Øhlenschlæger
Vinbaren er åbnet, hvor der tidligere var bank i Ansager - Helge Engelbrecht står bag, mens hans søn Janus har stået for indretningen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Ugeavisen Ølgod

Frustreret Skovlund-forstander i bøn, inden det hele er slut: - Lad os få to normale uger her til sidst

Annonce