Annonce
Ugeavisen Ølgod

Et godt naboskab kræver mindst to generalprøver på nytårsaften

Klædt på til kamp med hønsenet og limpistol til endnu et kreativt hobbyprojekt mellem de to naboer Birgit Hansen og Laila Amtrup på Tjørnevangen i Sig. De har et naboskab, der siger spar to, og som kun har udviklet sig til at blive endnu tættere i en tid med corona. Foto: Tatjana Johnsson
På Tjørnevangen i Sig kommer man hinanden ved. Naboerne rykker tættere sammen i en tid med corona, hvor det impulsive møde i mindre grupper fungerer fint i garagen.
Annonce

Sig: Naboskabet har altid været godt og aktivt på Tjørnevangen i Sig, men under coronakrisen er båndene blevet ekstra stærke især mellem Laila Amtrup i nummer 2 og Birgit Hansen i nummer 5.

Laila Amtrup Hansen og Birgit Hansen har travlt med julerier. De har endnu en nabo, Anne-Dorthe Florup Johnsen, der lige er rundet de 50. - Hun er slet ikke til jul og gejl, så derfor bliver hun nok lykkelig for et juletræ, vi sætter ovre ved hendes dør fuldt af hjemmelavet pynt og lys, siger de to naboer med slet skjult ironi. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi har altid haft gadefester på Tjørnevangen, siger Laila Amstrup, der ikke har boet i Sig i mere end to år, men det var nu til en forfest inden den årlige sportsfest i teltet, at min mand og jeg for alvor lærte Birgit og Claus at kende.

Hvad de laver af ting og sager er ikke det vigtigste, det er derimod hyggen og samværet, der ikke skal planlægges længe i forvejen for naboerne Birgit Hansen og Laila Amtrup Hansen. Foto: Tatjana Johnsson

- Efterfølgende har vi set meget til hinanden, da vi begge kan lide at være aktive om noget kreativt, siger Birgit Hansen, der også udfolder sig kreativt med at klippe og klistre sammen med beboerne på Carolineparken i Varde, hvor hun arbejder som social og sundhedshjælper.

Annonce

Garagen er det bedste sted

- Jeg har i tyve år lavet kranse og dekorationer til forskellige højtider og solgt dem her i Sig, hvor den lokale opbakning er helt fantastisk, siger Birgit og tilføjer:

Forleden havde Laila Amtrup Hansen en slidt gine med hjem fra sit arbejde i en dametøjsbutik. Den blev til et hyggeprojekt i garagen, hvor den fik et julegrønt make over i selskab med naboerne Laila og Birgit og deres mænd Jimmi og Claus. Over et glas vin eller to. Foto: Tatjana Johnsson

- Vores garage er ren afslapning for mig at opholde sig i, når jeg går i gang med kogler og gran. Her kobler jeg helt fra med mine gøremål, siger Birgit.

- Det er også helt perfekt at kunne være impulsive og bare stikke hovederne sammen, når det lige passer her på gaden, istemmer Laila, der forleden havde fået en gammel gine med hjem fra sit arbejde som salgsassistent i Butik Sylvia i Esbjerg.

- Pludselig endte vi alle fire i garagen med lidt vin og øl i glassene og pyntede ginen med et dække af efeu og thuja, siger Laila.

I garagen kobler Birgit Hansen helt af med sine mange kreative påfund, og det gør hun gerne i selskab med sin nabo Laila Amtrup Hansen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Generalprøver på nytårsaften

- Ginen er blevet så fin, at den næsten kan bruges med en stjerne i toppen, som et alternativt til et kunstfærdigt juletræ, griner Birgit, der sammen med Laila kun mangler at få viklet lyskæder omkring den "grønne dame".

Naboerne holder også nytårsaften sammen.

- Det kræver faktisk to gange generalprøve inden selve nytårsaften at blive helt sikre på menuerne, smiler Laila og tilføjer:


Det kræver faktisk to gange generalprøve inden selve nytårsaften at blive helt sikre på menuerne.

Laila Amtrup


- Inklusiv prøvesmagning på af diverse sjusser og champagne.

Lærer Anne-Dorthe Bank Florup Johnsen er ikke den store juleentusiast - langt fra. Netop derfor står hun ekstra for skud blandt naboerne på Tjørnevangen i SIg, der blandt andet har fremtryllet et juletræ til hendes fødselsdag. - Der dukker drillenisser op her i december her og der og alle vegne dag for dag, jeg er nærmest ved at blive kvalt i nisser, siger hun med et stort grin om det, der i virkeligheden er godt naboskab. Privatfoto.

- I december bliver der også tid til nabojulehygge med børnene i garagen. Sådan helt traditionelt med æbleskiver og gløgg, slutter Birgit, der denne dag er i gang med at lave et overpyntet juletræ sammen med Laila til en tredje nabo, Anne Dorthe Bank Florup Johnsen, der fylder rundt.

Birgit Hansen har i tyve år solgt blandt andet sine juledekorationer i Sig, hvor den lokale opbakning er stor. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce