Annonce
Ugeavisen Ølgod

Et moderne bibliotek må gerne minde om et forsamlingshus

Bibliotekarerne Tove Søndergaard og Jesper Just Nielsen har store forventninger til det nye kombibiliotek i Agerbæk, hvor man også kan hænge ud og drikke kaffe eller hygge i gamerhjørnet. Mulighederne er mange, og det hele handler ikke kun om bogligt materiale. Privatfoto.
Varde Bibliotekernes filial i Agerbæk og skolebiblioteket er gået sammen om et helt nyt kombineret bibliotek i byen, hvor der både er Playstation, scene og kaffemaskine.
Annonce

Agerbæk: 41-årige Tove Søndergaard er lærer og skolebibliotekar på Agerbæk Skole, bor selv i byen, og er ansigtet ud af til på det nye skolebibliotek, der er en sammenlægning med det lokale folkebibliotek.

Fred og ro og plads til privatliv i det nye bibliotek i Agerbæk. Privatfoto

- Det her en gammel drøm, der endelig går i opfyldelse, nu hvor vi har åbnet dørene for en helt ny samling og et nyt samarbejde, siger skolebibliotekar Tove Søndergaard, der i forarbejdet blandt andet har chippet, det vil sige tyverisikret, mindst 20.000 materialer af skolens eget bibliotek, inden åbningen.

Materialer

Mere end 20.000 materialer fra Agerbæk Skoles bibliotek er blevet chippet inden åbning af nyt kombibibliotek.

- Heldigvis er Agerbæks bibliotekssamling allerede chippet i forvejen, siger hun med et smil.

Annonce

Tematisering og kategorisering

- Jesper og jeg (red. Jesper Just Nielsen - bibliotekar hos Varde bibliotekerne) har de sidste uger arbejdet intenst på, at bøgerne passer sammen på hylderne i såvel temaer som kategorier, siger Tove Søndergaard og tilføjer:

- Et moderne bibliotek må gerne minde om et forsamlingshus, hvor man også kan få en kop kaffe, siger Jesper Just Nielsen. Privatfoto

- Vi måtte for eksempel kassere halvdelen af skolebibliotekets billedbøger for at få plads til en god og varieret samling af materialer til en bred målgruppe.

- Nu er det de nyeste og pæneste bøger, der står knivskarpt på hylderne, siger Jesper Just Nielsen.

Annonce

Bred appeal til den enkelte borger

Det nye bibliotek med beliggenhed på skolen skal favne og appellere til hele byen og alle typer af borgere.

- Det skal være et lære- og være- og gøre-sted for alle, siger Tove Søndergaard og viser temahjørnet med playstation frem og ikke mindst scenen til kommende arrangementer og aktiviteter.


Det nye kombibibliotek i Agerbæk skal være et lære- og være- og gøre-sted - for alle slags aktiviteter.

Tove Søndergaard


Nyt kombi-bibliotek i Agerbæk fra den 1. september

  • Jesper Just Nielsen er i Agerbæk for Varde Bibliotekerne hver onsdag.
  • Biblioteket har daglig selvbetjening fra klokken 07-22.
  • Tove Søndergaard har syv åbningstimer på forskellige dage.
  • Den officielle åbning af biblioteket den 25. september er udskudt.
  • Ideer til aktiviteter er altid velkomne. Lige nu planlægges forårsarrangementerne.

- Et moderne bibliotek må gerne minde om et forsamlingshus, fortsætter Jesper Just og henviser også til den nye multihal på stedet, der kan medvirke til, at man måske lige sætter sig ind i biblioteket og får en kop kaffe efter badminton, siger han.

Annonce

Enkel indretning - lad bøgerne shine

Det nye skolebibliotek er indrettet enkelt, så bøgerne tager fokus. Tove og Jesper har været indover detaljer som valg af hylder og udtræksskuffer til præsentation af materialer.

- Indretningen er afstemt med fremtrædende træpaneler, her er hvide reoler, mørkeblå overflader endda helt ud i stofbeklædningen. Vi lader bøgerne shine, for dem er der masser af krudt i - også rent farvemæssigt, siger Tove Søndergaard med et smil.

Bøgerne får lov til at shine i alle regnbuens farver på det nye bibliotek i Agerbæk. Privatfoto
Annonce

Forandring fryder

- Vi har mødt enkelte bekymrede borgere, der undrer sig over, hvad der dog sker her, siger Jesper Just Nielsen, der er meget begejstret for fremtidens samarbejde med skolen og alle de andre institutioner og foreninger i byen.

- Her kommer til at ske så meget mere som et kombi-bibliotek, siger Tove Søndergaard, der allerede er i gang med at planlægge forårets arrangementer i makkerskabet med Jesper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce