Annonce
Ugeavisen Ølgod

Falck Lægehus fyldte år i fin form

Peter Frausing er sygeplejerske og leder af Falck Lægehus Ølgod. Foto: Henrik Cramon

Den 1. oktober kunne Falck Lægehus i Ølgod fejre et-års fødselsdag. Efter en turbulent start har lægehuset for længst fundet sine ben og har skabt en god arbejdsplads og et godt lægehus.

Annonce

Ølgod: Grundet akut mangel på læger i Ølgod etablerede Region Syddanmark pr. 1. januar 2016 en såkaldt regionsklinik, som efterfølgende var bemandet med skiftende læger

Region Syddanmark erkendte hurtigt, at løsningen med regionsklinikken ikke var uden problemer, men dog alligevel det bedste alternativ.

Vi har for det første nogle helt fantastisk gode fysiske rammer, men vi er også en rigtig god arbejdsplads og har et godt forhold til vores patienter.

Peter Frausing, daglige leder og sygeplejerske.

Falck Lægehus

Falck Lægehus har i princippet to læger, men har aktuelt tre ansat - dog på deltid. Det er foruden Christian Bøving Aurelia Gomes og Osman Aden Hohamed.

Den bærende kraft på lægesiden hos Falck Lægehus Ølgod er Christian Bøving. Han ses her sammen med Jeanne van der Heijden, Charlotte Abildgaard og Geraldine van Dorp.. Foto: Henrik Cramon
Annonce

Historien

- Ja det er ikke nogen nem situation. Vi mistede jo lige pludselig tre læger ud af fem, så det så sort ud, sagde Frank Ingemann Jensen, der er afdelingschef i praksisafdelingen i Region Syddanmark i foråret 2016.

Han forklarede videre, at den midlertidige løsning med en regionsklinik drevet af Nordic Medicare ikke havde været problemløs.

Løsningen holdt da også kun frem til udgangen af juni, da aftalen mellem regionsklinikken og Nordic Medicare skulle forlænges. Det ønskede sidstnævnte ikke, og Region Syddanmark aftalte med lægerne Lasse Johansson og Lukasz Nowak i Ølgod Lægehus, at de fra 1. juli til 1. oktober skulle passe de patienter, der var tilknyttet regionsklinikken i Ølgod. Der ville blive tilknyttet ekstra lægevikarer til klinikken.

Annonce

Falck Lægehus

Pr. 1. oktober ændrede regionsklinikken status til udbudsklinik, og det blev Falck Lægehuse, der skulle drive regionens lægeklinik i Ølgod frem til oktober 2020.

Driften af udbudsklinikken havde hen over sommeren været i udbud, men det havde ikke har været muligt at finde praktiserende læger, som vil overtage klinikken permanent. Med aftalen kunne cirka 3600 borgere i Ølgod, som er tilknyttet klinikken, se frem til, at der kom en mere langsigtet løsning på lægedækningen.

Annonce

En god arbejdsplads og et godt lægehus

Et år efter kan Falck Lægehus glæde sig over at være blevet godt modtaget af patienterne, og at lægehuset har fået opbygget en god arbejdsplads, som så igen smitter positivt af på patienterne.

- Vi har for det første nogle helt fantastisk gode fysiske rammer, men vi er også en rigtig god arbejdsplads og har et godt forhold til vores patienter, forklarer den daglige leder og sygeplejerske Peter Frausing.

Annonce

Christian Bøving

Med læge Christian Bøving som den bærende og gennemgående kraft har patienterne hos Falck Lægehus oplevet flere lægeskift, men det anser Peter Frausing ikke som noget problem.

- Det er ikke så meget anderledes her end i andre lægehus. Der kommer man også ud for at møde flere læger, der eksempelvis er under uddannelse. Som lægehus har vi jo også den fordel, at vi ikke holder ferielukket, hvilket igen er til fordel for patienterne.

Peter Frausing forklarer videre, at flere læger ikke er en hindring for kontinuitet i et patientforløb.

- Vi har jo adgang til patientens journal og arbejder med kontinuitet og behandlingsplaner, og lægerne kan sparre med hinanden med henblik på et optimalt patientforløb, siger han.

Optimale forhold har lægerne og de øvrige medarbejdere hos Falck Lægehus Ølgod. Peter Frausing viser afslutningsvis rundt i den topmoderne praksis, hvor arbejdsgangen er optimeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce