Annonce
Ugeavisen Ølgod

Flensted satser mere på grønne måltidsretter

Planterøsti er rørt med fuldkornsbulgur, kikærter, kidneybønner, majs, kartofler, hvidløg og grønne urter. PR-foto
Flensted i Skovlund har netop lanceret produktet planterøsti, der er virksomhedens første i en ny serie ved navn #mætmedgrønt, som henvender sig til danskere, der vil spise vegetarisk.

Skovlund: Der er godt nyt til det stigende antal danskere, som gerne vil have hjælp til at få mere grønt på tallerkenen.

Flensted Food Group har netop lanceret det nye produkt planterøsti, som kan formes og tilberedes som en røsti, en pandekage eller sågar en vaffel. Planterøsti bliver produceret på Flensted Snitgrønt nye specialiserede afdeling, som blev tilbygget den eksisterende fabrik i 2018. Det er det første produkt i en ny serie #mætmedgrønt, som skal hjælpe forbrugerne med tilberede mættende og grønne måltider.

Anne Borghegn er marketing- og innovationschef hos Flensted og har været med til at udvikle den nye serie. Hun forklarer, at den nye produktserie først lanceres nu, fordi Flensted har været afventende med at se, hvordan danskernes forbrug af vegetabilske produkter udviklede sig.

- På Flensted hopper vi ikke på små nichetrends i markedet. Vi går i markedet med nye ting, når tingene er blevet mere stort og mainstream, og spises på tværs af landet, siger Anne Borghegn.

Annonce

Ikke en køderstatning

I de seneste år er udvalget af plantefars og andre vegetabilske køderstatninger i landets butikker steget eksplosivt. Hos Coop er salget steget 350 procent de seneste 10 år, ifølge CoopAnalyse. Men for Flensted har det været vigtigt ikke at varedeklarere de kommende produkter som køderstatninger, fordi det ikke går i spænd med virksomhedens kompetencer og værdier.

- Vi skal være dem, der kommer med en mættende grøntret. Vi er grøntsagsproducenten, og ikke kødproducenten, der vil lave et alternativ, siger Anne Borghegn.

Det er på snitgrøntsfabrikken på Nørremarken i Skovlund, at koncernens nye serie af plantebaserede retter bliver fremstillet. Foto: Jóhann Thòr Haahr Hansen

På Flensted Snitgrønt er produktionslinjerne klargjort til de kommende produkter i samme kategori som planterøsti, hvor råvarerne bliver skyllet, snittet og bearbejdet inden for den samme fabrik. Her bliver i forvejen blandet en hel del pastasalat.

- Vi ser mere og mere snitteriet som en komponentfabrik, som vi kan bruge til at lave endnu lækrere grøntbaserede retter, der er mere specialiserede end en snittet gulerod i en pose, siger Anne Borghegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce